Esports 03/08/2021

Un somriure esperançador, un comiat amarg i el rostre de l'esgotament: les cinc anelles olímpiques del dia

L'Espanya de Pedri serà a la final olímpica de dissabte contra el Brasil

3 min
Simone Biles en acabar el seu exercici de barra d'equilibris

BarcelonaEntrem en la recta final dels Jocs Olímpics de Tòquio amb una jornada intensa i trepidant. La tornada de Simone Biles i la seva consagració com a referent, l'eliminació de l'equip liderat per Sergio Scariolo, el pas a semifinals del conjunt de Jordi Ribera gràcies a una gran actuació del porter blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas i la cara d'esgotament de Pedri en la victòria d'Espanya contra el Japó que assegura medalla per al conjunt espanyol. El gairebé rècord del món (i la medalla d'or) d'Armand Duplantis en el salt de perxa ha sigut el punt culminant d'una jornada excepcional en atletisme amb la contundent victòria d'Athing Mu i el final d'una malastrugança olímpica.

[L’equip d’esports de l’ARA té en marxa un minut a minut dels Jocs. Clica aquí per estar al dia!]

Pedri, al límit

Després d'un partit esgotador, Espanya s'ha assegurat la gran final olímpica d'aquest dissabte. Amb un gol d'Asensio al minut 115, a la pròrroga, la Rojita es garanteix la medalla en uns Jocs Olímpics en què la gran estrella ha sigut el blaugrana Pedri. El canari és el futbolista que ha disputat més partits aquest curs: 72. Malgrat que només té 18 anys i que aquest curs ha sigut el seu primer any a l'elit, iguala el migcampista portuguès del Manchester United Bruno Fernandes. Pedri els acumula amb el Barça i la selecció espanyola (Eurocopa i Jocs Olímpics). 

El somriure de bronze de Simone Biles

En el retorn de Simone Biles a la competició, el seu bronze ha sigut una gran alegria per al món de la gimnàstica i de l'esport. Amb un somriure ben ampli i submergida en els crits d'eufòria que baixaven de la graderia, la nord-americana ha clavat un exercici que ha valgut molt més que una medalla de bronze. Després de deixar la competició olímpica "pels fantasmes que tenia al cap" per culpa de l'ansietat, Biles ha tornat a l'acció en l'última final olímpica femenina: la barra d'equilibris. En aquesta prova, la glòria ha sigut per a dues autèntiques especialistes en aquesta disciplina: les xineses Guan Chenchen (or) i Tang Xijing (plata).

Comiat sense medalla per a una generació irrepetible

La selecció nord-americana ha superat el combinat espanyol (81-95) després de ser superior a la segona part. Pau Gasol, amb 41 anys, diu adeu als Jocs Olímpics. El germà gran de la nissaga de Sant Boi no ha tingut el comiat que somiava. El millor jugador català de la història tanca una etapa irrepetible amb una derrota que no embruta una trajectòria impecable, amb tres medalles olímpiques. Punt final a un viatge apassionant farcit d'èxits. Després del partit d'avui posa punt final a una generació daurada del bàsquet espanyol. Ara bé, encara no ha dit si seguirà un curs més al Barça de Jasikevicius...

Cardona, nascut per navegar, ja té una medalla olímpica al coll

El menorquí de 23 anys Joan Cardona s'ha penjat la medalla de bronze en la categoria finn de vela en la seva estrena en uns Jocs. Format al Club Esportiu Maonès, on ja navegava de menut amb el seu pare, Cardona ha patit molt perquè ha sortit malament en l'última regata del dia, però ha reaccionat a temps per defensar la tercera posició.

S'acaba la malastrugança olímpica

La polonesa Anita Włodarczyk ha fet història. És la primera dona de totes les disciplines olímpiques que guanya la medalla d'or tres cops consecutius. En el seu cas, llançament de martell. La veterana, de 35 anys, ho ha fet amb un millor llançament de 78,48 metres. La xinesa Wang Zheng ha fet plata i una altra polonesa, Malwina Kopron, bronze.

stats