FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 23/08/2014

Dues explosions provoquen desperfectes a l'estadi del Xakhtar

No s'han registrat ferits a un estadi que fa setmanes que no és escenari de partits

Ara
1 min
Dues bombes han afectat l'estadi del Shakhtar

BarcelonaEl Xakhtar Donetsk, campió de la lliga d'Ucraïna i equip de l'actual edició de la Champions, ha comunicat que aquest matí hi ha hagut dues explosions que han provocat desperfectes al seu estadi, el Donbass Arena. L'estadi, seu de l'Eurocopa i considerat un dels més moderns d'Europa, ha acabat amb l'equip elèctric afectat. No ha resultat ferit ningú.

La ciutat de Donetsk està controlada ara mateix per les tropes partidàries de deixar de formar part d'Ucraïna i ser russos, amb les tropes ucraïneses intentant recuperar el control. Han mort més de mil persones a la ciutat, on es registren cada dia explosions. El propietari del Xakhtar, Rinat Akhmetov, és un dels empresaris més rics del país i ha destacat pel seu paper polític. Va ser un dels principals suports de l'anterior president Viktor Ianukòvitx, un home favorable als interessos de Moscou, però ara ha donat suport al govern de Kíev, contrari als russos.

La UEFA va ordenar que no es jugués cap partit oficial a Donetsk per culpa del conflicte. El Xakhtar juga els seus partits a Kíev o L'vov, on resideixen els jugadors.

stats