Esports 12/12/2022

Sandro Rosell decidirà després de Reis si es presenta d'alcaldable a Barcelona

L'expresident del Barça ho ha anunciat en una entrevista a TVE, en la qual també ha defensat Qatar com a seu del Mundial

ARA
3 min
Sandro Rosell

BarcelonaEn una entrevista d'aquest dilluns a TVE, Sandro Rosell ha passat revista a diversos temes de l'actualitat. En clau política, l'expresident del Barça ha assegurat que manté la il·lusió per presentar-se a l'alcaldia de Barcelona, però encara no ha confirmat si ho farà: "Em fa molta il·lusió, però depèn de la família, que ha patit molt en altres etapes, especialment quan vaig ser a la presó. Hi ha gent a qui no li agrada que tu siguis mediàtic o que tinguis poder per fer coses, perquè molta gent vol tenir poder des del darrere sense posar-se al davant". Falten poc més de cinc mesos per a les eleccions. "Ho decidiré després de Reis", ha afegit.

Rosell ha negat que estigui en converses en cap partit, sinó que seria una "plataforma ciutadana amb experts en diferents àmbits municipals, allunyats dels perfils polítics". No es defineix "ni de dretes ni d'esquerres" i ha explicat que, com a ciutadà, ha votat CIU –quan no tenia un perfil independentista marcat–, PSC i fins i tot en blanc, "quan estava molt enfadat". Al PP o a Ada Colau, per exemple, ha dit que no els ha votat mai. Rosell ha tornat a repetir que és "independentista de cor però no de cap": "Si es tornés a fer un referèndum, jo votaria que sí, però després marxaria". Ha explicat que la seva educació, tant familiar com escolar, va ser en espais de caràcter independentista, però que "tal com estan les relacions amb Espanya no és el moment de plantejar la independència". En un altre ordre de coses, Rosell també ha desmentit que hagi temptejat l'exmajor Lluís Trapero per incoporar-lo al seu equip.

El testimoni d'una dona a Qatar

Més enllà de l'actualitat política, l'expresident del Barça també ha parlat del Mundial de Qatar, país que va visitar fa uns dies i amb el qual manté bones relacions des de la seva etapa al capdavant del conjunt blaugrana. Amb Rosell a la presidència, l'entitat blaugrana va lluir a la primera samarreta el patrocini de Qatar, primer com a Qatar Foundation i, després, de l'aerolínia Qatar Airways.

Rosell ha contestat això qüestionat pel fet d'haver promocionat un país on no es respecten els drets humans: "Evidentment que m'encantaria que les coses fossin totes de color de rosa, però són com són. La setmana passada vaig estar sopant amb una dona a Qatar, em va dir que estava molt feliç i que, en lloc de defensar-les, potser hauríem de defensar nosaltres les dones que moren a mans dels seus marits a Espanya, a Qatar no se'n mor ni una". "Llavors hi ha el tema dels treballadors de la construcció [en referència a les condicions en què estan], evidentment res és perfecte –ha continuat Rosell–. ¿El problema és de Qatar que no els paga prou o dels seus països d'origen que no els saben retenir? Mirem-ho tot".

Amb tot, ha conclòs: "Primer resolem els problemes que tenim al nostre país, per exemple, millorant el sistema judicial. Quan hàgim resolt els nostres problemes, resolem els dels altres. Hi ha hipocresia en les crítiques a Qatar o a qualsevol país, s'ha d'estar als llocs".

En un altre bloc de preguntes, Rosell ha lamentat l'estigma que li quedarà "per tota la vida" per haver estat a la presó. "Si vas a Google, encara hi surt que soc un delinqüent. Va ser injust". Ha dit que la jutge Carme Lamela va prevaricar i el va empresonar per la seva promoció personal. De fet, el maig passat, el seu advocat, Pau Molins, va anunciar que es querellaria contra el comissari jubilat José Manuel Villarejo arran d'unes declaracions en les quals va afirmar que la jutge Lamela va ser premiada amb un trasllat al Tribunal Suprem per haver empresonat Rosell.

Per acabar, en clau blaugrana, Rosell no creu que es torni a presentar a la presidència del Barça. A més, ha afegit que animaria Gerard Piqué a presentar-se a les eleccions i que el votaria.

stats