Bàsquet - Lliga Endesa
Esports 27/06/2022

Pedro Martínez, convidat de luxe dels Sacramento Kings

L'entrenador del Baxi Manresa veurà 'in situ' com treballa la franquícia

2 min
Pedro Martínez, durant el Dia de l'Entrenador/a

ManresaLa bona temporada del Baxi Manresa no ha passat desapercebuda als Estats Units. Pedro Martínez, entrenador de l'equip bagenc, ha estat convidat pels Sacramento Kings per conèixer de primera mà com treballa la franquícia nord-americana, que d'aquí uns dies disputarà la lliga d'estiu de la NBA.

Els Sacramento Kings han incorporat aquest estiu Mike Brown per liderar el seu projecte. El badaloní Jordi Fernández serà el seu entrenador ajudant principal. El català, a qui els Cleveland Cavaliers van entrevistar fa uns anys per optar al càrrec de tècnic principal, portava des de la temporada 2016-17 als Denver Nuggets.

Tot i que té contracte amb el Baxi Manresa, el futur de Pedro Martínez és incert. El Bàsquet Girona, que acaba de pujar a la Lliga Endesa, pensa en ell per liderar el seu projecte. L'entrenador ja va ocupar la banqueta de l'Akasvayu Girona la temporada 2007-08 amb Marc Gasol a la plantilla. Aquell equip comptava amb jugadors del prestigi com Sada, Montañez, San Emeterio, McDonald o Middleton.

Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa

D'altra banda, el València Basket es va interessar per la situació de Martínez, amb qui el seu director general, Enric Carbonell, es va reunir dues vegades a Tarragona. L'entrenador va lamentar fa uns dies la marxa de Josep Sàez, que va deixar la presidència del Bàsquet Manresa. La comissió executiva del club bagenc està liderant la transició cap a un nou màxim dirigent, que es coneixerà aviat. "Amb el Pedro Martínez hi tinc una relació que sobrepassa la de president-entrenador. Sé que li sap greu que marxi, però ell prendrà les seves pròpies decisions i no podem controlar el mercat. De tota manera, crec que som la seva primera opció i que serà l’entrenador del Baxi l’any vinent", va dir Sàez durant l'acte del seu comiat.

Martínez va participar fa uns dies en el Dia de l'Entrenador, una jornada de formació continuada organitzada per la Federació Catalana. El tècnic va compartir una taula rodona sobre algunes de les tendències de la Lliga Endesa amb Carles Duran (Joventut de Badalona), Moncho Fernández (Monbus Obradoiro) i Salva Maldonado (ex Hereda San Pablo Burgos).

El Baxi Manresa va completar una temporada històrica en què va arribar a la final de la Basketball Champions League i va classificar-se per disputar tant la Copa del Rei com els play-off de la Lliga Endesa. "Ha sigut un bon any. Em queda la sensació que en alguns moments de la temporada podríem haver fet una mica més i que algun jugador hauria pogut evolucionar més individualment, però hem estat per sobre de les expectatives", va dir Pedro Martínez el dia que l'equip bagenc va ser eliminat pel Reial Madrid.

stats