Barça

S'acaba el serial Dembélé: es quedarà al Barça cobrant menys

La falta d'ofertes i l'aval de Xavi, elements clau per acabar amb un pols que fa mesos que dura

4 min
Ousmane Dembélé pot deixar el Barça aquest estiu.

BarcelonaEl pols entre el Barça i Ousmane Dembélé està a punt d'arribar a la fi. La falta d'ofertes d'altres equips i l'aval de Xavi Hernández han sigut els elements clau per acabar amb un serial que fa mesos que dura. Des del club blaugrana no es descarta que l'anunci de la seva continuïtat es pugui fer oficial aquest cap de setmana. A molt tardar, la previsió és que sigui a principis de la setmana vinent. L'extrem francès, de qui al Barça s'havia arribat a sospitar en el passat mercat d'hivern que si no renovava era perquè tenia un preacord amb un altre equip, ha acceptat quedar-se amb les condicions que l'entitat li havia posat sobre la taula. Això vol dir una rebaixa de la fitxa al voltant de la meitat del que havia cobrat fins ara. Segons va avançar Mundo Deportivo, l'atacant seguirà dos cursos més de blaugrana, fins al 2024. D'aquesta manera, el cas Dembélé, que va arribar al límit quan el club el va decidir deixar sense jugar quan al mercat d'hivern es va negar tant a renovar com a marxar, quedarà resolt.

L'estira-i-arronsa entre el Barça i l'extrem francès, més ben dit amb el seu representant, Moussa Sissoko, feia molts mesos que durava. De cara al vestidor, Dembélé transmetia que es volia quedar, mentre que el seu agent –de qui al club s'han fet creus de la seva poca professionalitat– buscava un equip disposat a pagar una suculenta prima de fitxatge si esgotava el seu contracte com a blaugrana. Des del 30 de juny que el jugador és agent lliure, però cap club ha mostrat gaire interès a desembutxacar la somiada pluja de milions que esperava Sissoko. Amb tot, si hi ha algun guanyador en aquesta partida és Xavi, que aconsegueix mantenir sota la seva batuta un extrem pur, a qui confia educar i treure'n rendiment.

De fet, l'entrenador blaugrana només aterrar a la banqueta del Barça va deixar molt clar que el francès era un jugador amb potencial. "Per a mi és tot un repte ajudar-lo a entendre millor el joc. Ben entrenat, l'Ousmane pot ser el millor del món en la seva posició", deia en les seves primeres compareixences. Mentrestant, als despatxos el director de futbol, Mateu Alemany, se sorprenia amb les altíssimes pretensions de Sissoko, fins al punt de trencar negociacions amb ell per Nadal i de buscar una sortida satisfactòria per a totes les parts al mercat d'hivern.

El gol, la principal llosa

Tot i els intents per col·locar-lo a la Premier League o al PSG –que ha aconseguit retenir Kylian Mbappé– i d'un breu període d'ostracisme com a càstig, Dembélé va aguantar la pressió fins al 31 de gener, va quedar-se al club i va aconseguir que Xavi l'amnistiés i tornés a comptar amb ell fins a final de temporada. De fet, el tècnic l'ha preferit quasi sempre a Adama Traoré, fitxat a mitja campanya per oferir competència al francès, que hi va respondre convertint-se en el millor assistent de la Lliga (13 passades de gol). Des de Sant Joan Despí també es defensa que, després de diverses intervencions mèdiques de sutura, els problemes greus amb les lesions han quedat endarrere. D'altra banda, la principal llosa del francès l'últim curs ha sigut la seva poca aportació golejadora: només dues dianes, una a la Lliga i l'altra a la Copa, contra el modest Linares.

Amb la continuïtat de Dembélé està per veure que passarà amb Raphinha, del Leeds. El futbolista, representat per Deco –que col·labora amb el Barça com a caçatalents al mercat sud-americà–, veu amb bons ulls aterrar a Barcelona, tot i que té millors ofertes per seguir a la Premier League. Mentre no arribava el desenllaç amb l'extrem francès, el club ha anat avançat en la contractació de Raphinha, que no viatja de gira amb el Leeds perquè ha demanat permís per resoldre el seu futur. Cal acabar de desencallar, però, les diferències econòmiques -i els terminis de pagament- entre el conjunt anglès i el Barça. Des del cos tècnic es manté que el brasiler i el francès poden ser futbolistes compatibles, però l'entitat blaugrana, en plena reconstrucció del seu múscul finançar venent actius, estudia com repartir els esforços econòmics al mercat.

Joan Laporta ha xifrat en 200 milions la inversió prevista en fitxatges, tot i que les operacions de gran envergadura hauran d'esperar a l'activació de la segona palanca –la venda d'un 15% més dels drets televisius–, que no serà fins passat el 15 de juliol. De fet, tal com va explicar el president, abans cal segellar que Goldman Sachs, prestador del Barça, també accepti que l’entitat blaugrana pugui comprometre aquest 15% més, ja que el club té els drets televisius com una de les garanties amb el fons nord-americà. “Ho tenim aparaulat amb ells. No podem córrer, però sí que volem que vagi ràpid. Abans del 15 de juliol dubto que ho tanquem, serà més aviat cap a la segona quinzena”, va resoldre Laporta dimecres. Això permetrà activar la norma 1:1, que vol dir que per cada milió que s’allibera el Barça pot gastar la mateixa quantitat. Fins que això no passi, no es pot inscriure ni Kessié, ni Christensen, ni tan sols el nou contracte de Sergi Roberto. Tampoc el de Dembélé.

stats