Esports 02/02/2022

Rafel Nadal: "No crec que 21 (Grand Slams) siguin suficients; vull ser el que més en té"

El tennista ha assegurat que estaria encantat que posassin el seu nom a l'aeroport de Palma

ARA Balears
2 min
Rafel Nadal durant la roda de premsa.

PalmaEl tennista Rafel Nadal ha celebrat, aquest dimecres, a la Rafa Nadal Academy el seu triomf a l'Open d'Austràlia i ha reconegut que "a mesura que sortien les coses bé no quant a tennis, sinó de resultat, només volia seguir". En una roda de premsa, en la qual ha estat acompanyat pel trofeu, símbol de ser l'únic esportista a haver aconseguit els 21 Grand Slam, el tennista manacorí ha assegurat que després del segon set en el partit enfront del rus Medvedev va pensar que guanyar "estava molt complicat".

Malgrat aquest moment, Nadal ha subratllat la il·lusió prèvia i els nervis, que van passar a l'emoció per guanyar "un torneig d'aquest calibre". "Austràlia és un torneig especial per a mi perquè ha estat on he sofert més. He tingut moments molt crítics", ha dit.

Cal tenir en compte que aquest triomf ha coronat Nadal com l'únic tennista que té 21 Grand Slams. Malgrat aquesta xifra, ha intentat "ser honest" i ha avançat que en la batalla amb Roger Federer i Novak Djokovic per ser el que més Grand Slams tingui, vol acabar sent el que més té.

No obstant això, ha insistit que no li frustra si no ho aconsegueix: "Zero, el que vengui, benvingut sigui". "No crec que 21 siguin suficients, vull ser el que més en té", ha recalcat. Tot i això, ha assegurat que se sent "un afortunat de la vida. A nivell interior aquest triomf el visc d'una manera diferent, amb naturalitat i seguint el meu full de ruta". Precisament, el seu futur més immediat és valorar com està físicament després del torneig d'Austràlia per comprovar si pot assistir a l'Acapulco, que es juga en dues setmanes. El que sí que té clar és que acudirà a l'Indian Wells, que es jugarà del 10 al 20 de març.

Per acabar ha enaltit el "suport incondicional" de la gent i ha considerat l'experiència d'Austràlia com "inoblidable". "He pogut gaudir de l'esport a màxim nivell, cosa que se'm feia molt difícil per les últimes lesions", ha finalitzat.

Posar el seu nom a l'aeroport

Respecte de la proposta per posar el seu nom a l'aeroport de Palma, Nadal ha assegurat que "si la gent que ho decideix creu que és adequat o positiu per a l'illa", ell estarà "encantat perquè és un honor". Cal recordar que la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha considerat "positiva" aquesta iniciativa de recollida de firmes per posar el nom de Nadal a l'aeroport de Palma, encara que ha comentat que "és una decisió que ha de prendre Aena".

També altres partits com el PP hi han mostrat el seu suport, mentre que MÉS per Mallorca ha assegurat que hi ha qüestions més importants que afecten l'aeroport de Palma a decidir si se li dona ara el nom del tennista.

stats