CICLISME
Esports 27/03/2015

Richie Porte: "Si aguanto el mallot de líder diumenge, estaré molt content"

L'australià de l'equip Sky es posa líder de la Volta a Catalunya a dos dies pel final, tot i que té a quatre rivals a menys de 20 segons de diferència

Albert Rabadan
1 min
Richie Porte, nou líder de la Volta a Catalunya / TONI ALBIR / EFE

VallsEl nou líder de la Volta a Catalunya, l'australià Richie Porte (Sky), ha explicat que no tenia previst agafar el mallot aquest divendres: "Ha estat un desenvolupament de l'etapa inesperat, on de cop ens hem trobat amb un fort vent de cara i creuat. No sabria dir exactament on s'ha provocat el tall: s'han ajuntat el vent, unes petites pujades...i i quan ens hem adonat que havíem deixat darrere el líder i Dan Martin, hem seguit a per totes", ha dit.

En aquest procés de deixar enrere el que era el líder, el belga Bart De Clercq (Lotto-Belisol), Porte ha dit que "com a equip hem estat fantàstic, sempre amb 3 o 4 corredors al capdavant".

Porte té a tan sols 5 segons l'italià Domenico Pozzovivo, a 7 Alberto Contador, a 16 el guanyador d'etapa Alejandro Valverde i a 18, Rigoberto Urán. Tot molt ajustat. "Serà difícil la defensa del mallot amb tots els ciclistes espanyols atacant, però si l'aguanto aquest diumenge [al circuit final de Montjuïc] estaré molt content", ha dit en roda de premsa a Valls.

stats