Esports 13/08/2021

Es retira Sergio García, 'Falete', icona de l'Espanyol i de la selecció catalana

El davanter del Bon Pastor tanca la seva trajectòria després d'una última etapa a la Muntanyesa

Joan Carol
3 min
Sergio García celebrant un gol amb la seva afició

BarcelonaSergio García de la Fuente ha anunciat la seva retirada del futbol als 38 anys. En la seva llarga trajectòria ha passat pel Barça, el Llevant, el Saragossa, el Betis i l'Espanyol, on es va convertir en llegenda. En els últims anys de la seva carrera va sortir d’Espanya per jugar a l'Al-Rayyan del Qatar. Els seus últims gols els ha fet amb la Muntanyesa, a Tercera Divisió. García és el jugador que més vegades ha defensat la samarreta de la selecció catalana: amb 16 partits i 9 gols.

Tot i passar a la història com un dels pericos més emblemàtics del segle XXI, el debut al futbol professional de Falete va ser al Camp Nou, vestint de blaugrana, i de la mà de Frank Rijkaard. El 3 de setembre del 2003, el famós dia del gaspatxo, el del Bon Pastor jugava el seu primer partit amb el Barça, el mateix dia que va debutar un tal Ronaldinho. Va compartir la punta d'atac amb Ricardo Quaresma. En aquell moment era el màxim golejador de les categories inferiors culers. Després Bojan Krkic el superaria.

Després de jugar només quatre partits al primer equip del Barça, la temporada 2004-2005 va sortir cedit al Llevant. Amb els valencians va aconseguir set gols, que van despertar l'interès del Saragossa, equip on arribaria traspassat el 2005 i hi militaria fins al 2008. La seva consistència li donaria un bitllet cap a l'Eurocopa del 2008, un campionat que va guanyar amb la generació daurada dels Xavi, Iniesta, Villa i companyia. Després d'aquella cita, com que el Saragossa va baixar a Segona, Falete va fitxar pel Betis, on passaria dues temporades abans d'arribar el 2010 al club on ha fet història, l'Espanyol.

50 gols en 231 partits va aconseguir Sergio García durant les cinc temporades que va defensar la samarreta blanc-i-blava. Ho va fer en dues etapes; la primera, del 2010 al 2015, i la segona, del 2017 al 2019. Tot i no aconseguir aixecar cap títol, en la seva segona etapa al club, l'Espanyol va aconseguir tornar a l'Europa League 12 temporades després de l'últim cop.

Entre les dues etapes a l'Espanyol, García va sortir a veure món per passar dues temporades a Qatar, del 2015 al 2017, jugant a l'Al-Rayyan SC. En l'equip dirigit per l'andalús Manolo Jiménez, el davanter català va guanyar la lliga, i va anotar 17 gols en els 24 partits que va disputar. Falete va posar rumb a Qatar l'estiu després d'estar imputat pel presumpte tripijoc en un Espanyol-Osasuna de la temporada 13-14, duel que va acabar en empat, cosa que va permetre salvar-se a l'equip de Navarra. Finalment, el 2017 el jutge va arxivar l'acusació que pesava sobre García.

Al tornar a l'Espanyol, va deixar l'equip fent després de fer el millor servei possible, classificar-lo per a l'Europa League. Falete va abandonar el RCDE Stadium la mateixa temporada en què ho van fer Borja Iglesias, Mario Hermoso i l'entrenador, Joan Francesc Ferrer, Rubi. Després d'uns mesos sense equip, García va enrolar-se el 5 de novembre de l'any passat en la Muntanyesa, de la Tercera Divisió. A l'humil club de Nou Barris va coincidir amb el seu amic i emblema perico, Joan Verdú.

Sergio García ha anunciat la seva retirada amb una emotiva carta en la qual ha agraït a tots els clubs i les seves aficions tot el suport que li han donat, així com als seus companys. Per últim, ha assegurat que la seva retirada és tan sols el final de l'etapa de futbolista, però que sense cap mena de dubte la pilota seguirà rodant sempre a prop d'ell.

stats