1a divisió
Esports 05/12/2010

Un gol de penal i un altre en pròpia porteria donen la victòria a la Reial Societat contra l'Athletic (2-0)

San José (Athletic) es converteix en el protagonista negatiu del partit, al provocar un penal per tocar la pilota amb les mans i marcar-se un gol en pròpia porteria

Redacció
Xabi Prieto, en el segon llençament, enganya Gorka i marca el primer gol de la Reial

Sant SebastiàLa Reial Societat s'ha adjudicat el derbi basc contra l'Athletic Club en un partit que ha destacat per la seva intensitat, igualtat, i perquè s'ha decidit en dues accions desafortunades del central bilbaí Mikel San Jose, que ha comès un penal i s'ha marcat el segon gol en pròpia porteria.

El partit ha començat amb molt de ritme per part dels dos equips, que han tingut opcions per marcar abans dels cinc minuts de partit. De totes maneres, era l'Athletic qui mica en mica aconseguia dominar el partit. Però al minut 24 s'ha produït una jugada decisiva, quan San José ha rebutjat amb el braç una rematada de Zurutuza. Xabi Prieto ha transformat el penal, però l'àrbitre, Ramírez Domínguez, l'ha fet repetir perquè ha fet una paradinha. En segona instància, també Prieto, no ha fallat i ha anotat el primer gol.

Pocs minuts després, els locals haurien pogut deixar encarrilat el partit quan Griezmann, en una posició molt forçada, ha rematat al pal després de superar el porter Gorka. I en la jugada següent, Susaeta ha creuat massa la pilota en el que hagués pogut ser el gol de l'empat.

Ja al segon temps, San José ha tornat a ser protagonista després d'introduir-se la pilota a la pròpia porteria quan intentava enviar a corner una centrada per la banda dreta.

Tot i el 2 a 0 advers, els de Caparrós no han llençat la tovallola i han buscat amb insistència la porteria de la Reial per intentar escurçar distàncies, tot i que sense sort, amb dos cops de cap de Fernando i Joseba Llorente.

2 Reial Societat – 0 Athletic Club

REIAL SOCIETAT: Bravo; Carlos Martínez, Ansotegi, Mikel González, De la Bella; Rivas, Aranburu (Bergara, 43'), Xabi Prieto, Griezmann, Zurutuza (Labaka, 73'); Joseba Llorente (Agirretxe, 80').

ATHLETIC CLUB: Iraizoz; Amorebieta, San José (Iturraspe, 73'), Iraola, Aurtenetxe (Orbaiz, 56'); Javi Martínez , Gurpegi, Muniain, Gabilondo (Toquero, 46'), Susaeta; Fernando Llorente.

ÀRBITRE: Ramírez Domínguez (Col·legi andalús). Targetes grogues a Xabi Prieto, Rivas, San José i Gurpegi.

GOLS: 1-0 (25') Xabi Prieto, de penal. 2-0 (48') San José, en pròpia porteria.

ESTADI: Anoeta, uns 30.000 espectadors.