Esports 25/07/2021

Un refrescant Memphis acoloreix un derbi amistós decidit a cop de penal (3-1)

L'holandès marca el gol de la sentència en un Barça-Girona amb poc ritme i molta calor

4 min
Memphis Depay, al partit contra el Girona.

Sant Joan DespíVictòria del Barça contra el Girona i poques conclusions de cara a l'inici de la temporada més enllà de Memphis Depay. Aquest seria el resum del derbi amistós que es va veure ahir dissabte a l'estadi Johan Cruyff entre dos equips amb pulsacions estiuenques. El davanter holandès, presentat fa dos dies al Camp Nou, va acolorir una representació que es va decidir des del punt de penal.

En el segon partit de preparació contra un Girona que s'estrenava en pretemporada al Johan Cruyff, Koeman va insistir amb la dupla d'interiors de la casa formada per Sergi Roberto i Riqui Puig i amb el dinamisme del nouvingut Yusuf Demir per la banda dreta. El jove austríac, que en principi jugarà al filial, va tornar a passar per davant d'Àlex Collado, que aquest estiu marxarà si no li fan espai al primer equip. El tècnic també va premiar Rey Manaj, protagonista dimecres contra el Nàstic, amb una titularitat només motivada per la falta de rodatge de Memphis i per la necessitat de trobar comprador per a l'albanès, que va demanar el canvi al minut 37 degut a un mal de cap.

Unes altres dues novetats de l'onze inicial van ser Nils Mortimer i Nico González. Atenció amb el fill del mític Fran del Deportivo de la Corunya. Per planta, col·locació i sentit tàctic té arguments per fer carrera al Camp Nou. Vol opositar per ser una versió físicament més molsuda de Sergio Busquets. Amb paciència, esclar.

L'últim canvi de Koeman en relació al primer amistós va ser a la porteria. Després d'una primera titularitat de Neto, que sense Ter Stegen fins a la tardor es postula com a primera opció sota pals, el segon test de pretemporada va ser per a Iñaki Peña, que va intervenir de forma decisiva a la primera oportunitat clara del matx. La va tenir el Girona a les botes de Stuani, que va regatejar Piqué en un pam i va exigir el porter navarrès al minut 11. Bona reacció de Peña per deixondir el Barça en una tarda de calor sufocant i brisa tropical a Sant Joan Despí. En l'estrena de la samarreta porpra, el creixent domini dels culers va donar fruit deu minuts més tard de l'ensurt de l'equip gironí, que amb Míchel sembla que abandonarà els tres centrals. El recent renovat Balde va provocar un penal justet de Juanpe i Piqué el va transformar emparat en la mala sort de Juan Carlos. El defensa català va impedir el llançament de Manaj, que volia seguir amb la ratxa en pretemporada.

Piqué tirant el penal de l'1-0 contra el Girona.

L'albanès es va refer només dos minuts després gràcies a una acció de pur davanter centre patrocinada altre cop des de l'esquerra –aquesta vegada per Nils– i de nou amb la desafortunada aportació de Juan Carlos, que malgrat tocar la pilota no va evitar que la rematada besés la xarxa de la seva porteria. Prèviament retratat pels galons de Piqué, Manaj va poder celebrar el seu quart gol en dos partits, però va haver de sortir de la gespa a causa d'un cop de calor. Que no sigui res. El Girona va aprofitar la seva breu superioritat abans de l'entrada de Memphis per escurçar el marcador des del punt de penal. Nils va fer mans dins de l'àrea i Samu Sáiz va transformar la pena màxima amb un formidable llançament a l'estil Panenka. Ja amb la igualtat d'efectius restablerta, el madrileny va estar a punt d'empatar amb un xut col·locat des de fora de l'àrea que es va estavellar a la creueta.

Griezmann, generós amb el debutant

Koeman i Míchel van mantenir el gruix dels equips d'entrada a la segona part. L'holandès només va deslliurar Umtiti de seguir patint amb el veloç Ureña, substitut de Stuani abans del descans. Comas va entrar en el lloc del francès, a qui el Barça continua oferint a tort a dret, mentre que el Girona també va fer permutes al darrere. Tot i això, el decorat no va canviar gaire més enllà dels detalls de Memphis, que va deixar clar el seu talent dins i fora de l'àrea malgrat dur pocs entrenaments. L'holandès va animar la tarda al Johan Cruyff. Omple els espais amb un físic imponent que no li impedeix enganyar els defenses a cop de cintura i iniciar jugades perquè les finalitzin els altres. No és un ariet pur, per si encara hi havia dubtes, però està capacitat per ser un dels referents golejadors de la temporada.

Memphis, que va aportat un gol i diverses ocasions, va resistir a l'equip quan Koeman i Míchel es van posar d'acord a l'hora de concentrar els canvis als dos conjunts. Al Barça va ser moment per veure l'evolució de l'adolescent Gavi (16 anys) i els primers minuts de De Jong, Lenglet i Griezmann després de les vacances. Zero dubtes amb la continuïtat del primer, però sí amb el futur dels altres dos. Aliè a les fórmules que busca l'entitat per forçar la seva sortida, Griezmann va debutar a pretemporada com si res i va despertar l'afecte de la graderia, en què es van reunir quasi 3.000 persones, entre altres coses perquè va ser generós amb el debutant de la tarda, a qui va cedir el llançament del penal de la sentència. L'exmatalasser el va provocar i es mereixia tirar-lo, però va entendre que la gent tenia ganes de celebrar la novetat.

stats