MotoGP
Esports 25/06/2022

Un rècord, una sanció i una retirada. Els apunts de la 'qualy' del GP d'Assen

Pecco Bagnaia no té rival i aconsegueix la 'pole' amb rècord del circuit

2 min
Pecco Bagnaia

BarcelonaPecco Bagnaia va dominar els lliures de divendres i també va dominar la qualificació del GP d’Assen. És la quarta pole de la temporada per al pilot de Ducati. Bagnaia va girar amb un temps de 1:31.504, una dècima més ràpid que Fabio Quartararo i dues millor que Jorge Martín. La segona fila a la cursa d’aquest migdia (14 h, DAZN) estarà formada per Marco Bezzecchi, Aleix Espargaró i Jack Miller. A diferència de divendres, ahir la sessió es va poder fer amb l’asfalt sec.

Els Països Baixos tenen nou rècord cada any

Deixar enrere l’aiguat de divendres va permetre que els pilots rodessin al màxim de les seves possibilitats a Assen. I si l’any passat Maverick Viñales havia aconseguit el rècord del traçat, ahir Bagnaia aconseguia deixar enrere el registre del pilot de Roses. Pecco va ser tres dècimes millor que Viñales, esmicolant el registre de 1:31.814 que havia aconseguit el 2021 al manillar d’una Yamaha. Assen, considerat popularment com la Catedral del Motociclisme, s’ha acostumat als rècords.

La desgràcia dels germans Espargaró

Els germans Espargaró no han tingut la sort de cara a Assen. Sobretot el Pol, que va haver-se de retirar. El pilot d’Honda va patir una caiguda forta divendres i ahir seguia amb un dolor intens, sobretot a les costelles. A mig matí, el seu equip va confirmar que abandonava el Gran Premi. Per la seva banda, l'Aleix rebia una sanció per haver infringit el reglament, també als lliures del divendres. Es va quedar sense la volta ràpida i ahir va haver de remuntar per ser a la Q2. Finalment sortirà cinquè.

Jake Dixon pispa la ‘pole’ a Albert Arenas

Onze mil·lèsimes. Aquesta és la diferència entre Jake Dixon i Albert Arenas, companys d’equip a Moto2. El britànic, però, va ser el més ràpid i avui sortirà des de la pole a la categoria mitjana, que va tenir una qualificació ajustadíssima: els quatre primers classificats estan separats per només 51 mil·lèsimes. A la categoria petita, el japonès Ayumu Sasaki va ser el més ràpid i va aconseguir la primera pole de la temporada i la segona de la seva carrera esportiva.

stats