BARÇA
Esports 29/08/2019

Rakitic i Dembélé no volen ser la moneda de canvi per Neymar

Bartomeu es posa al capdavant d'una operació encara molt complicada

Toni Padilla / Albert Nadal
4 min
Dembélé, a l’esquerra, i Rakitic, al costat de Griezmann, no volen abandonar el Barça aquest estiu.

BarcelonaJosep Maria Bartomeu es posa al capdavant del cas Neymar per primer cop, aprofitant el sorteig de la Champions per parlar amb el president del PSG, Nasser Al-Khelaif. El club francès de moment no accepta les ofertes d'un Barça que tampoc ha aconseguit de moment, fer canviar d'opinió els seus jugadors que vol incloure en aquesta operació. Malgrat que els entorns d’Ivan Rakitic i Ousmane Dembélé no amaguen que els dos jugadors se senten, ara mateix, dolguts amb el Barça, tant el migcampista croat com l’extrem francès volen seguir jugant cada 15 dies al Camp Nou. A manca de cinc dies per al tancament del mercat de fitxatges, el club blaugrana intenta convèncer un dels dos, o tots dos, perquè acceptin canviar d’escenari. I, en lloc d’entrar per la Diagonal per anar al Camp Nou, passin a conduir pel sud-oest de París cap al Parc dels Prínceps. “Podria ser una peça clau”, admet una font del Barça, fent referència al paper de Rakitic dins del serial de Neymar. Però al croat l’han convidat a una festa on no vol ser. L’exjugador del Sevilla només té al cap seguir al Barça, malgrat que se sent dolgut després de veure com en les dues primeres jornades de Lliga l’han deixat a la banqueta. Rakitic, que l’última temporada ja va sentir-se frustrat al quedar-se sense una millora de sou, sempre ha sigut considerat per la direcció esportiva del Barça el jugador ideal per sacrificar si toca pensar més en l’economia que no pas en el joc. Als 31 anys, encara es pot cobrar un traspàs alt per ell. I de passada s’allibera un sou. De fet, al Barça tampoc es veuria malament vendre’l a un club com la Juve, que es va interessar en ell, però Rakitic no vol marxar de Barcelona. I menys per anar a una Lliga que considera de nivell inferior, la francesa. Tot i que podria cobrar un sou més alt, de moment Rakitic segueix centrat en seguir a Barcelona, on és feliç amb la seva família. Amb cara de pocs amics per ser suplent, però sense voler un canvi d’aires.

Rakitic no vol marxar a França, i Ousmane Dembélé tampoc vol tornar-hi. Segons Le Parisien, el PSG està parlant amb el seu entorn per saber la seva posició. L’extrem tindria moltes més raons per fer el viatge cap al nord. És el seu país, on és una estrella mediàtica, i es retrobaria amb Thomas Tuchel, el tècnic amb qui va fer un salt de qualitat al Borussia de Dortmund. Però Tuchel també va viure alguns casos d’indisciplina del jove jugador quan treballaven plegats a Alemanya, així que el Barça també està nerviós esperant a veure si el tècnic truca a l’extrem per animar-lo a tornar a treballar junts. Dembélé no canvia d’opinió, de moment. I si Tuchel no li truca, difícilment ho acabarà fent. Tal com va informar fa una setmana l’ARA, en pocs dies el Barça ha passat de dir a Dembélé que és una peça clau en el futur del club a obrir-li la porta per marxar al PSG, ja sigui traspassat o cedit. Però el representant de Dembélé, Moussa Sissoko, va insistir ahir en declaracions al programa televisiu francès Téléfoot que “Ousmane es queda al 100% al Barça”. “No hi ha cap opció que se’n vagi, cap ni una. Vol triomfar, i triomfarà, al Barcelona”, va afegir. Una altra opció plantejada al francès és que vagi cedit al PSG permetent-li tornar si RakItic accepta marxar.

El PSG també s’havia interessat pel lateral dret Nélson Semedo, un altre jugador que no vol marxar de Barcelona. Però l’àrea esportiva blaugrana, si pot evitar-ho, no vol vendre el lateral portuguès, ja que és titular. En canvi, ja se sentien ofertes per Rakitic abans del gir de timó que ha portat el Barça a negociar per un jugador brasiler que, fins fa poc, era l’enemic número 1 del club.

Planificant estratègies

Si Rakitic i Dembélé no volen fer les maletes, les opcions per fitxar Neymar s’acaben. És una possibilitat que no molesta molts sectors del club, on es considera que fitxar-lo comportaria un risc econòmic massa elevat. Però Bartomeu segueix insistint per veure si es troba una fórmula que desbloquegi una operació que generaria un fort debat dins del barcelonisme. Les oficines del Camp Nou, de fet, van viure una nova reunió, encapçalada pel mateix Bartomeu, per analitzar l’estratègia que cal seguir després de veure com el PSG accepta negociar però exigeix més de 180 milions. El Barça, que s’ha anat endeutant amb diferents préstecs, no disposa dels diners i necessita incloure jugadors dins de l’operació. A la reunió d’ahir van sortir noms i es van planificar propostes per intentar aconseguir portar Neymar, tal com els agradaria als pesos pesants de vestidor blaugrana. Noms com Arturo Vidal, Arthur o un Jean-Claire Todibo que en ser un jove francès amb futur, podria agradar al PSG. Fonts del Barça han admès a l'ARA que veuen complicat que Todibo accepti marxar, però si acaba passant, caldria buscar al mercat a darrera hora un quart central, en una operació similar a aquella de la darrera temporada, quan va arribar el colombià Murillo.

I a l’espera de novetats, Neymar segueix entrenant amb el PSG, tot i que encara no ha debutat aquesta temporada. Tuchel va explicar que no jugaria fins que el seu futur no estigués clar. Ahir va aparèixer en un vídeo promocional del club francès, que juga demà, divendres, contra el Metz el que podria ser l’últim partit sense Neymar. L’últim perquè podria marxar al Barça o podria tornar a jugar partits amb el PSG després de veure com li toca seguir vivint en una ciutat, París, on Rakitic i Dembélé no volen anar.

stats