Esports 25/03/2018

El possible retorn a la competició de Nadal encén els ànims de la Copa Davis

El fet que el manacorí pugui tornar a competir és un dels al·licients dels quarts de final del torneig entre Espanya i Alemanya

Ara Balears
2 min
La possible tornada de Nadal és un al·licient de l'eliminatòria de quarts de final de la Davis que es disputarà a València del 6 al 8 d'abril.

PalmaLa possible tornada a la competició del tennista Rafel Nadal des que es va retirar a Austràlia a començament d'any és un dels principals al·licients de l'eliminatòria de quarts de final de la Copa Davis entre Espanya i Alemanya, que es disputarà a la plaça de toros de València del 6 al 8 d'abril.

El capità de l'equip espanyol, Sergi Bruguera, donarà a conèixer aquest proper dimarts la convocatòria per afrontar aquesta eliminatòria, que es jugarà en terra batuda.

Bruguera va reconèixer que parla diàriament amb Nadal i que està pendent de l'evolució de la lesió en el múscul psoes ilíac de la cama dreta del mallorquí per poder saber si finalment estarà en disposició de comptar-hi.

A més, malgrat no haver competit en els dos darrers mesos, Nadal tornaria a la competició, si finalment participa a la Davis, i recuperaria el número 1 mundial, després de la sorprenent derrota de Roger Federer a Miami, qui va perdre en la seva estrena davant l'australià Thanasi Kokkinakis quan defensava els punts del títol aconseguit l'any passat.

La incidència de Nadal en l'eliminatòria no es limita només a l'àmbit esportiu, ja que la seva presència suposaria també un important reclam en la venda d'entrades per a les gairebé 11.000 localitats de les quals disposa la plaça de toros de València.

Al marge de la presència del tennista balear, Bruguera comptarà amb tota probabilitat amb el castellonenc Roberto Bautista, qui va tenir una gran arrencada d'any i és el segon millor classificat espanyol en la classificació ATP.

Juntament amb ells en individuals, Pablo Carreño i Feliciano López en dobles podrien ser els elegits per Sergi Bruguera per enfrontar-se a l'equip alemany.

També apareixen com a possibles candidats a entrar en la convocatòria de cinc jugadors els tennistes David Ferrer, Albert Ramos-Viñolas, per a individuals, i Marc López, com a doblista.

La resta de candidats per als enfrontaments individuals, Albert Ramos-Viñolas, Pablo Carreño i David Ferrer, també arriben amb opcions per entrar en la convocatòria per disputar els quarts de final.

Respecte de la parella que podria representar Espanya en el partit de dobles, la millor posicionada és la formada per Feliciano López i Carreño, després d'imposar-se a dos doblistes de nivell com Jamie Murray i Dominic Inglot en l'anterior torneig de Copa Davis.

Bruguera també tindria la possibilitat d'apostar per una parella més consolidada i campiona de Roland Garros, la constituïda pel mateix Feliciano amb Marc López, malgrat que han tingut resultats negatius en els darrers mesos de competició.

stats