GIRONA FC
Esports 15/06/2018

Quique Cárcel: “Hem de viure cada instant com si fos un record per a tota la vida”

El director esportiu blanc-i-vermell ha fet balanç del moment actual del Girona

Jordi Bofill
4 min
Quique Cárcel: “Hem de viure cada instant com si fos un record per a tota la vida”

GironaL’home fort del Girona, Quique Cárcel, ha parlat de com es planteja la segona temporada a Primera. “Fa tot l’any que treballo, he vist el dia a dia de l’equip i tinc molt clara la fotografia. Ha sigut un començament d’estiu molt fort, tot estava pensat per Pablo Machín. Que no hagi continuat ha canviat la planificació. Hem necessitat tenir clara la tipologia del nou entrenador, que ha centrat dues o tres setmanes de feina. Ara estem tractant la situació dels futbolistes. Si hi ha una venda entraran diners, i no ens volem precipitar tan aviat. És la nostra estratègia, hem de ser pacients. Tenim molta plantilla feta”, ha començat el director esportiu, recentment renovat fins al 2022. “Només fa un curs que competim a Primera; el segon serà molt difícil. El curs passat vam voler portar il·lusió, homes com Stuani o Bernardo. Ara som en un altre punt, però demano tornar a la humilitat del principi. Hem de viure cada instant com si fos un record per tota la vida. Les coses es poden girar en contra, vindran mals moments on haurem de saber gestionar les emocions. A Eusebio li brillen els ulls quan parla del Girona, hem de baixar del cel per tornar-hi a pujar”. Cárcel ha parlat del perquè de la decisió del nou tècnic blanc-i-vermell. “Vaig dir que qui vingués hauria de creure en una plantilla que ha donat molt rendiment i s’ha d’aprofitar. Pot haver-hi matisos, però tenim assegurat que tothom vindrà amb ganes d’aportar coses. Tot comença de zero i pot ser bo pel Girona, però tinc la sensació que la gent creu que volem continuar apostant amb el 3-5-2 i hem fitxat un entrenador que no hi juga. No va per aquí, el tema. Ha arribat una persona que donarà els seus tocs, que modificarà l’estil segons les peces i el moment. A Eusebio li agrada el Girona i els seus jugadors, no vol trencar tot el que s’ha fet. Com a club, mai li diré què ha de fer. Mana ell, és així de simple”.

Amb el Mundial en joc, el mercat d’estiu està gairebé paralitzat. Una possible venda accelerarà l’efecte dòmino previst a Montilivi. “En qualsevol moment algú pot marxar i podrem començar a jugar. Necessitem un home a la banda dreta, la baixa de Maffeo és sensible. Inicialment comptem amb els cinc centrals i esperem que es quedin. Desitgem tenir relleus pels homes ofensius i veurem què passa amb Stuani”. Des de Sevilla, s’especula amb la possibilitat que Machín sedueixi homes com Bernardo, Juanpe, Portu o Stuani. Qui marxi haurà de passar per caixa. “No tinc una oferta formal per la clàusula de cap jugador, si fem una venda el club en sortirà beneficiat. La gent vol negociar i no pagar la totalitat del preu, però no ho vull posar fàcil. Tots els jugadors tenen un valor i tothom necessita els diners, anem molt ajustats en el tema pressupostari. L’avantatge que tenim és haver creat un patrimoni i que el fitxatge de Machín pel Sevilla ens ha deixat diners. Si volem peces noves i bones, una venda seria positiva”.

Inici el 9 de juliol

El Girona començarà a treballar el 9 de juliol i marxarà a Manchester del 18 al 25. A la pretemporada, Eusebio tindrà l’oportunitat de conèixer Rubén Alcaraz i Coris, cedits aquest curs a l’Almeria i l’Osasuna, i els joves Soni i Pedro Porro, amb possibilitats també per Andzouana i Paik. Es vol apostar pel planter. “Intentarem dibuixar la plantilla més competitiva possible, amb dos jugadors per posició. Vull donar oportunitats a gent jove, el Peralada té talent i hem de ser valents per arriscar. Crec molt en això i ara que tinc l’oportunitat, ho farem. El primer objectiu és la salvació però no signarem a ningú per signar si tenim futbolistes capacitats per fer el salt, hem de tenir una visió de futur”. Fa temps que es treballa, conjuntament amb el Manchester City, per la cessió de talents emergents. Aleix Garcia podria repetir experiència a Montilivi. “La relació és absoluta, fem conferències setmanalment sobre el mercat, possibles cessions, futuribles... Necessitem temps i pair com va tot. Ens agradaria que passessin situacions que ja estan demanades, però no hi ha cap constància que hi hagi res tancat. No és tan important el nombre com la rellevància i el pes que tinguin a la plantilla. Tot dependrà de l’evolució que faci; no oblidem que gairebé tot l’equip del curs passat té contracte. És massa aviat, hem de vigilar casos com el de Douglas, que només va sortir un dia de titular i això no beneficia ningú”.

La setmana que ve s’hauria de fer efectiva l’opció de compra de Johan Mojica, per qui es pagaran cinc milions al Rayo Vallecano i amb qui s’està negociant la forma de pagament. Quique Cárcel també ha reconegut estar conversant amb Bounou i Borja García per ampliar els seus contractes, mentre que amb Ramalho encara no s’ha iniciat el procés. Tots tres finalitzen el 2019. “Amb Bounou i Borja García fa temps que estem negociant, crec que tindrem un bon final, però no puc assegurar res. Ramalho està més condicionat per l’estil Machín, tot i que estic encantat amb ell, el seu rendiment mereix la continuïtat però vull veure com s’adapta”. El director esportiu no ha volgut confirmar l’interès del Barça a incorporar-lo, abans de decidir-se per Planes i Abidal. “Només puc dir que volia continuar creixent al Girona, és el lloc ideal i el projecte m’il·lusiona. Em sento valorat, estimat i amb forces”, ha conclòs.

stats