Futbol
Esports 30/08/2021

El PSG toreja el Reial Madrid amb Mbappé fins al darrer moment

El club blanc trenca les negociacions al veure que els francesos no cedeixen a poques hores del tancament del mercat

3 min
Mbappé, celebrant un gol del PSG al costat de Neymar

BarcelonaLes negociacions per fitxar jugadors s’assemblen a les partides de cartes, on cal amagar les teves i, si pots, prendre el pèl als teus rivals. Partides llargues on, si cal, pots mentir. A poques hores per al tancament del mercat de fitxatges, el Reial Madrid i el PSG segueixen el seu estira-i-arronsa per Kylian Mbappé. I el madridisme es pregunta si realment es troba a un sol pas de tancar un fitxatge que podria canviar el destí del club blanc a curt termini, o si el PSG li aixeca la camisa fent creure que té opcions quan en realitat ha decidit que Mbappé continuarà aquesta temporada a París.

No seria el primer cop que el PSG es dedica a jugar amb els clubs que truquen a la seva porta preguntant per un futbolista. El Barça ho sap prou bé, ja que quan tenia diners per fitxar es va trobar amb un pam de nas molts cops, ja fos per Thiago Silva, Marco Verratti o Neymar. El fitxatge de Kylian Mbappé, però, és ben diferent. Malgrat que pel que fa al mercat global el gran nom del PSG ara és un Lionel Messi que acaba d’arribar a França, la joia de la corona dels francesos és Mbappé. Un noi de tot just 22 anys que ja és campió del món, i que a sobre és francès i nascut a París. És a dir, l’home que hauria d’aparèixer a totes les fotografies de celebracions de títols del PSG en els pròxims 10 anys. Però Mbappé mai ha amagat que des de petit sent estima pel Reial Madrid, i cada cop que el PSG li ofereix renovar un contracte que finalitza el juny del 2022 diu que no. Una cosa, però, és que passarà d’aquí a un any, i una altra de ben diferent és què passarà aquest dimarts de passió en què el Madrid encara confia que podrà fer canviar d’opinió un PSG que no necessita els diners, ja que ja té les butxaques plenes. Ara, si la xifra oferta pels madridistes puja, els francesos s’ho podrien arribar a pensar.

El Madrid havia ofert inicialment 160 milions d’euros per Mbappé. No va aconseguir res. Uns dies més tard va oferir 170 milions, més 10 més en variables. Ara sí, el PSG va acceptar negociar per tancar una operació en què el director esportiu, Leonardo, ja advertia que tenien la paella pel mànec: “Si Mbappé marxa serà amb les nostres condicions”. I aquestes condicions eren molts més diners. El Madrid, però, podria jugar una carta a favor. Si el PSG no ven Mbappé aquest estiu, a partir del gener del 2022 serà lliure de negociar amb qui vulgui. I l’estiu del 2022 marxaria sense deixar ni un euro en concepte de traspàs als francesos. Una cosa és ser ric i l’altra renunciar a 180 milions.

Florentino Pérez, doncs, va donar un ultimàtum al PSG fins a la tarda de dilluns, esperant una resposta que no va arribar. Així doncs, al Madrid no li va quedar cap altre remei que apujar l'oferta: segons algunes fonts fins als 180 fixos, segons algunes altres fins als 200 milions, però amb una part de l'operació en variables. Però res de res. Pérez, doncs, va ordenar donar per acabades les negociacions. “A més de dominar el futbol, hi ha una guerra d’egos entre un club tradicional i un de nou. Entre un Madrid que vol una Superlliga i un PSG que defensa la Champions aliant-se amb la UEFA. Hi ha molta guerra bruta”, diu el periodista francès François David.

El Madrid apostaria per Camavinga

L’equip de la capital francesa, amb diners d’uns fons sobirà qatarià al darrere, prioritza poder fer jugar plegats aquesta temporada Mbappé, Messi i Neymar, amb l’objectiu de veure si, per primer cop, guanyen la Lliga de Campions, el títol que porten tants anys perseguint sense sort. Mbappé es quedaria al PSG, i la directiva del club tindria una temporada per intentar convèncer la seva jove estrella de signar una renovació que, de moment, no vol ni veure. El Madrid, per la seva part, confia en acabar veient Mbappé de blanc el 2022, tot i que s’havia il·lusionat amb poder fitxar-lo ja aquest estiu. Quan falten poques hores per al tancament del mercat de fitxatges, sembla complicat que això últim succeeixi. Coses més estranyes han passat, però. I com que Mbappé ja ha rebutjat una nova oferta de renovació aquesta setmana, segons la premsa francesa, Florentino encara no es dona per vençut.

I si Mbappé no arriba, el Madrid apostaria per pispar-li al PSG el jove Eduardo Camavinga, migcampista del Rennes de 18 anys que era a l'agenda des dos equips. Camavinga, un dels futbolistes amb més futur del continent, estava negociant amb el PSG, però el Madrid li hauria passat per davant oferint 30 milions d'euros al club bretó on juga ara. Si el fitxen, seria una aposta de futur. O encara el podrien incloure en una oferta al PSG per fitxar Mbappé, oferint Camavinga i un munt de diners.

stats