Publicitat
Publicitat

FUTBOL - PRIMERA DIVISIÓ

Les protestes tapen l’animació a Cornellà

El conflicte existent entre club i Curva RCDE obliga a repensar la Incondicional 1900

Contra l’Eibar, l’ Espanyol va viure dos partits diferents. Un, a la gespa, va acabar amb un èpic empat. L’altre, a la grada, va fer explícita la divisió que viu actualment l’entitat amb el seu principal grup d’animació, la Curva RCDE. A Cornellà l’anunciada retirada de privilegis als grups d’animació va deixar la Incondicional 1900 sense veu ni pancartes. A més, davant l’ Eibar es va veure una grada semidesèrtica, ja que molts dels integrants de la grada d’animació única van renunciar a anar-hi. A més, un dels grups, la Penya Juvenil, va ocupar la seva antiga ubicació, al gol Prat. Un canvi que, segons ha pogut saber l’ARA, és una concessió puntual del club només per aquest partit.

La divisió a la grada es va tornar a evidenciar amb els càntics, que van arrencar un cop iniciat el partit. Mentre la Juvenil cantava a favor de l’equip, la Curva va queixar-se d’un tracte que un dels seus responsables qualifica a l’ARA de “desfavorable”. “La Curva som tots, volem burofaxos”, protestaven des del gol Cornellà, on una picabaralla amb personal de seguretat de l’estadi pot generar noves sancions que el club, que qualifica de “greus incidents” el que va passar, comunicarà aquesta setmana. A la queixa de la Curva no s’hi va afegir la Juvenil, que va fer cas omís a la proposta del primer grup d'unir-se amb ells a la protesta. 

21 burofaxos enviats

Fins ara són 21 els burofaxos que el club ha enviat a socis en les últimes setmanes com a resposta a “casos puntuals de violència o enfrontaments”. Es vol castigar, segons fonts de l’entitat blanc-i-blava, una suposada baralla en el desplaçament a Sant Sebastià o insults a membres de la 1900. La majoria d’expedients oberts els han rebut membres amb cert pes a la Curva, i alguns d’ells poden ser expulsats com a socis pel que resta de temporada. Les mesures, però, encara no són definitives, ja que el club està estudiant els casos segons la seva gravetat. En els propers dies, hi podria haver nous anuncis. 

Per la seva banda, els socis afectats per aquest conflicte ja han presentat un recurs. Per la qual cosa, si res no canvia, el cas pot acabar als tribunals. Des de la Curva es lamenta que el club blanc-i-blau no aporti proves de les faltes comeses ni els doni cap explicació més enllà de les notificacions rebudes. “No s’estan respectant els drets dels socis, no hi ha presumpció d’innocència”, argumenta un dels seus responsables, que lamenta que no se’ls escolta quan fan propostes, i afegeix que no se’ls va demanar cap reunió fins a l’última setmana prèvia a l’inici de la competició de Lliga, a mitjans d’agost. “Vam proposar fins a vuit possibles interlocutors, però el club no en va acceptar cap”, assegura el grup d’animació. Una versió, però, que contrasta amb la del club, que defensa que des de l’inici de l’estiu es va parlar amb portaveus de tots els grups d’animació, però que, amb el temps, alguns d’aquests van perdre el reconeixement dels seus propis grups per “enfrontaments interns”. Així, fins pocs dies abans de l’inici de la Lliga no es va produir cap reunió oficial ni l’anunci de la Curva d’adhesió a la 1900.

El diàleg, l’única solució

“La relació amb el club ara mateix està trencada”, exposa el membre de la Curva, que també qualifica d’“inexistent” la relació amb la Juvenil i lamenta el tracte desigual que reben del club. Segons la Curva, la Juvenil ha gaudit de diversos privilegis que ells no han disposat. Tot plegat, resulta una suma de diversos conflictes en els últims mesos que han deteriorat unes relacions força delicades que, en les pròximes setmanes, poden viure més episodis similars.

“És possible reconduir la situació, ens uneix més del que ens separa”, apunten des de la Curva, que reconeixen errors en la “comunicació” del propi grup. Des del grup d'animació, de totes formes, es veu possible una solució dialogada a curt termini. L’animació de l’ Espanyol depèn de l’entesa de les dues parts.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF