Curses de Muntanya
Esports 20/09/2016

L'èpica de l'Ultra Pirineu torna al Parc Natural del Cadí-Moixeró

La participació no serà tan espectacular com l'any passat, però compta amb noms molt destacats

àlex Gozalbo
1 min
L'Ultra Pirineu de l'any passat

BarcelonaEl Parc Natural del Cadí-Moixeró donarà aquest cap de setmana la benvinguda a la vuitena edició de l’Ultra Pirineu. Més de 2.700 atletes de 50 països diferents es reuniran per viure una de les cites de 'trail running' més esperades del calendari. La prova reina, la Salomon Ultra Pirineu, de 110 km i 6.800 m de desnivell positiu, arrencarà el dissabte a les 7 del matí. Abans, però, la Nit Pirineu –5 km i 860 m de desnivell positiu– donarà el tret de sortida al cap de setmana amb un quilòmetre vertical ple de joves promeses de l’especialitat. Dissabte també es disputarà la Marató Pirineu –45 km i 2.400 m de desnivell positiu–. El futur del 'trail' se citarà a la Pirineu XS, que omplirà Bagà de centenars de petits i joves corredors que completaran la seva primera prova de muntanya.

La participació no serà tan espectacular com l'any passat, però compta amb noms molt destacats. La batalla pel títol de les Skyrunner World Series es decidirà a Bagà, que per ser l’última prova del calendari comptarà amb un 20% més de puntuació que la resta de proves. Cristofer Clemente, actual líder de la Copa del Món, Miguel Heras, Pau Capell, Cristobal Adell, Remigio Huamán, Dani Cazalla, Toti Bes, Francesc Soler o Roger Viñas són els principals favorits.

En categoria femenina, alguns noms destaquen per sobre de la resta: el de la sueca Ida Nilsson, el de la nord-americana Hillary Allen, el de la manxega Gemma Arenas i el de la catalana Anna Comet. Kristina Pattison i Tina Bes, per la seva banda, intentaran sorprendre.

stats