Esports 19/02/2021

L’RCDE Stadium acull un derbi amb urgències antagòniques

L’Espanyol i el Sabadell busquen consolidar les seves posicions en el seu primer enfrontament a Cornellà-El Prat

i
ROGER REQUENA
2 min
Darder i Néstor, durant el partit de la primera volta a la Nova Creu Alta

Un punt pot suposar, en futbol, la diferència entre la felicitat i la tragèdia. Un punt, ni més ni menys, és la distància que manté l’Espanyol dins la zona d’ascens directe i el Sabadell en posicions que asseguren la permanència. Els dos conjunts blanc-i-blaus reviuran aquest dissabte (16 h, Movistar LaLiga) un derbi català ple d’urgències. Cap dels dos vol abandonar dues posicions molt perseguides. Les seves lluites tenen objectius antagònics i la mateixa exigència. 

Les dinàmiques amb què arriben els dos equips tenen diferents lectures, tant positives com negatives. L’Espanyol respira una mica més tranquil després d’haver assaltat Son Moix i de veure com l’Almeria perdia dimecres contra el Leganés. Els de Vicente Moreno tornen a tenir el lideratge a tret i volen aprofitar que balears i andalusos s’enfronten diumenge. Sumar una nova victòria els permetria, de retruc, confirmar que deixen enrere la mala ratxa amb què van començar el 2021 –quatre dels primers quinze punts–, i que va destronar l’Espanyol de la primera posició. 

“L’Espanyol és un equip molt complet. Saben fer-te mal de diferents maneres. Haurem d’estar molt concentrats fins al final”, ha reconegut Antonio Hidalgo. El tècnic del Sabadell ha valorat positivament el creixement de la seva plantilla: “Ara som un equip més reconeixible, estable, i concedim menys”. 

El Sabadell, invicte durant aquest 2021

El conjunt arlequinat arriba en un bon moment al derbi, tot i viure des de l’inici de curs a la corda fluixa. Els vallesans van estar quinze de les primeres dinou jornades en descens, però després d’acumular nou partits consecutius sense perdre (dues victòries i set empats) han passat cinc de les últimes sis jornades fora del descens. Els sabadellencs tenen clar que tot el que sigui sumar és de gran valor en una zona baixa on tots els punts valen or. La competitivitat que està mostrant el conjunt sabadellenc l’ha portat a ser l’únic equip que no ha conegut la derrota a Segona Divisió durant aquest 2021. L'última desfeta arlequinada va ser el 6 de desembre davant l’Oviedo (0-1). 

“És un equip que està fent les coses molt bé, que sempre competeix i que té opcions de guanyar els partits que disputa. És un molt bon equip i no m’estranya la ratxa que porten”, ha advertit Vicente Moreno. El tècnic blanc-i-blau perd per lesió Miguelón Llambrich, que haurà de passar pel quiròfan per una lesió muscular a la cama esquerra i podria estar diversos mesos de baixa. 

Cornellà-El Prat, un fortí contra els debutants

El Sabadell es convertirà aquest dissabte en l’equip número 51 que trepitjarà Cornellà-El Prat en un partit oficial. El mig centenar d’equips que l’han precedit ha tingut, en una àmplia majoria, força dificultats per puntuar en la seva estrena a l’RCDE Stadium. 35 rivals hi han perdut en la seva primera visita, nou han pogut empatar-hi i només sis (Reial Madrid, Racing, València, Eibar, Girona i CSKA Moscou) han arribat a guanyar-hi en el primer intent. 

Tot un repte per al conjunt arlequinat, que fa 73 anys que no sap què és guanyar l’Espanyol a domicili. L'última temporada que ho va aconseguir va ser la 1947-48. Els sabadellencs van assaltar Sarrià en tres de les seves quatre visites, però des d’aleshores no ho van aconseguir repetir en cap dels onze duels posteriors. 

stats