Esports 20/09/2018

La policia investiga la compravenda de partits a la Tercera Divisió

Miquel Bestard, president de la Federació Balear de Futbol: "Hem d'obrir els ulls perquè es tracta d'un tema molt delicat"

Juanmi Mas
2 min
La policia investiga la compravenda de partits a la Tercera Divisó balear

PalmaLes investigacions policials per la compravenda de partits a la Tercera Divisió han arribat a les Balears i des de fa uns mesos s'estan investigant diversos jugadors, entrenadors i directius de diferents clubs de les Illes. Així ho ha reconegut aquest dijous Miquel Bestard, president de la Federació Balear de Futbol. "Estic al corrent de les investigacions perquè m'ho va dir el comissari quan el passat dimarts vàrem organitzar un col·loqui sobre les apostes esportives il·legals i de violència envers l'esport", ha assegurat.

Miquel Bestard, president de la Federació Balear de Futbol

La popularització de les apostes esportives ha fet augmentar el nombre de xarxes mafioses que es dediquen a fer-ne un ús fraudulent. Els esportistes reben doblers a canvi de pactar resultats inesperats i generar guanys econòmics a les persones que els han anticipat. Aquest sistema fraudulent no és nou però l'escàndol ha arribat també a la Tercera Divisió balear i la policia investiga la compravenda de partits des de fa un temps.

El president reconeix que "hem d'obrir els ulls perquè es tracta d'un tema molt delicat, però jo no sé com funciona tot això, només sé el que surt als mitjans de comunicació i som aquí per donar la cara perquè és la meva funció".

El món del futbol ja ha protagonitzat molts casos de compravenda de partits. Abans, la transacció econòmica es feia a través de maletins, però ara el procés s’ha sofisticat molt. Itàlia, on equips importants varen ser castigats amb la pèrdua de la categoria, i Espanya acumulen la majoria de casos. El 2006 la Juve va baixar a Segona, ja que el director general del club, Luciano Moggi, tenia una xarxa per controlar àrbitres i rivals amb xantatges.

El cas del Montpeller, un equip d’handbol francès, va rebre molta atenció mediàtica, però el tennis és l’esport que més ha patit aquesta adulteració voluntària de resultats. Un tennista pot endur-se uns 45.000 euros per perdre expressament un partit.

stats