BARÇA
Esports 23/11/2019

Piqué: "Anar a Madrid són 40 minuts d'avió. Com anar a Tarragona amb cotxe. Això cansa?"

El central qualifica els mitjans de circ i els acusa d'excedir-se amb la seva implicació a la Davis

M.m.
3 min
Gerard Piqué, saludant els aficionats del Barça a Leganés

BarcelonaSortint de l’estadi de Butarque, Gerard Piqué no va pujar a l’autocar de l’expedició del Barça per tornar a Barcelona. El central es quedava a Madrid per presenciar les semifinals de la Copa Davis, torneig que a partir d’aquesta temporada s’encarrega d’organitzar. La implicació de Piqué en el torneig de tenis havia estat un dels punts calents de la setmana i ell mateix, després del partit a Leganés, va voler donar la seva versió dels fets. “Ens hem excedit amb el tema”, comentava el jugador, que va acusar els mitjans de comunicació de fer gran el debat i exagerar –al seu entendre– els fets.

La setmana havia estat atípica per al central barceloní, amb anades i vingudes constants a la Caja Májica de Madrid, l’escenari on es disputa la nova Davis, que canviava de format aquest 2019. I Piqué no va fallar a la cita, sent a la capital espanyola de nit i tornant a Barcelona per entrenar al matí a les ordres de Valverde. El jugador només es va perdre una jornada, la del divendres, i perquè estava a Leganés concentrat amb el primer equip. Això sí, com va reconèixer, va estar pendent de la final de dobles –que va acabar passada la una de la matinada– des de l’hotel.

“Ens hem excedit amb el tema, que si soc aquí, que si soc allà, que si sopo aquí... Forma part del circ. Són viatges de 40 minuts, un pont aeri. Com agafar el cotxe i anar a Tarragona. Això cansa?”, responia el central quan li preguntaven per aquests viatges constants. Una pregunta que sorgia després, aquesta setmana passada, que en una entrevista a El País assegurés que tan sols dormia “quatre hores” per culpa dels negocis. Una afirmació que va matisar després, dient que s’havia tret de context. I afegint que, els dies de partit, en dormia deu. En part per aquest malentès, però també per altres qüestions que no va citar directament, va acusar els mitjans de comunicació d’haver volugt fer-li mal exrpessament. “Això és un circ, va així. Uns són afins i altres són rivals. I si dones una entrevista a algú, l’altre mitjà s’enfada i et mata... Per desgràcia això va així”.

Piqué, que avui també serà a Madrid per veure des de la llotja la final de laCopa Davis –no li caldrà tornar a Barcelona fins demà, ja que l’equip té festa avui–, explicava que s’havia reunit amb Valverde per parlar, precisament, del seu rol al torneig de tenis. “Vaig parlar-ne amb ell però va ser una xerrada amistosa. La relació amb ell sempre ha estat fenomenal. De converses amb ell en tenim diverses. I amb el club també va tot bé, és més el soroll de fora”, deia per tancar el tema.

Piqué, autocrític amb el Barça

Les paraules de Piqué sobre la Davis van centrar la seva compareixença després de Leganés, però el central també va fer autocrítica d’un partit on el Barça va vèncer pels pèls malgrat enfrontar-se al cuer de la competició. “Anem guanyant, que és l’important. Si dius que seríem líders a la Lliga i a la Champions, hauríem firmat. Ara bé, el joc l’hem de millorar i això és cosa nostra”. I afegia: “Jugar fora és sempre més difícil que jugar a casa. Per l’afició, pel terreny de joc, per les distàncies. Això és normal. El que no és normal és que ens costi tant de guanyar”.

stats