Giro d'Itàlia
Esports 28/05/2015

Philippe Gilbert guanya la seva segona etapa del Giro d'Itàlia

Contador es revenja de la jornada del Mortirolo amb un atac al port d'Ologno quan Mikel Landa, segon a la general, havia patit una punxada

Albert Rabadan
1 min
Philippe Gilbert / GIRO D'ITÀLIA

BarcelonaPhilippe Gilbert (BMC) ha guanyat la seva segona etapa del Giro d'Itàlia, acabada a Verbania en una jornada de mitja muntanya diferent al final en pujada al Monte Berico on es va endur la seva primera. En aquest cas, el belga ha guanyat en solitari demostrant ser el més fort de l'escapada del dia que ha marcat el dia.

Sisè ha estat el català David De la Cruz (Etixx-Quick Step), que està demostrant que està anant a millor amb el pas dels dies, encara que ha estat un Giro creuat pel seu equip pels problemes del seu líder Rigoberto Urán. El sabadellenc ha fet la selecció de la nombrosa escapada al port de Ologno, reduint-la a quatre integrants, però Gilbert els ha remuntat en el descens i el posterior pla.

Entre els favorits, el líder destacat Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) ha tingut un atac de geni, en què ha retornat la jugada que l'equip Astana li va provocar al Mortirolo. Al peu d'Ologno, el segon classificat Mikel Landa (Astana) ha patit una punxada, un fet que ha aprofitat el madrileny per atacar en solitari des de la primera rampa del port.

Això ha provocat que a Landa li costés reintegrar-se a un grup dels favorits que anava molt ràpid pel ritme d'un Movistar que vol exprémer les oportunitats de fer podi d'Andrey Amador. Mentrestant, Contador ha trobat companyia amb Ryder Hejedal (Cannondale-Garmin) i el seu company d'equip Ricardo Vilella, que venia de l'escapada, i ha acabat arribant a meta amb 1 minut i 13 segons d'avantatge respecte uns rivals que ja veuen a Contador inabastable tot i les dues grans jornades de muntanya restants.

stats