SPAR CITYLIFT GIRONA
Esports 04/12/2019

Perseverar per fer realitat els somnis de l’Spar Citylift Girona

Les gironines, instal·lades en la quarta posició del grup B de l’Eurolliga, visiten el Famila Schio

Jordi Bofill
2 min
Magali Mendi, jugadora de l’Spar Citylift Girona

GironaReforçat gràcies a la contundent victòria contra el Dinamo de Kursk de la setmana passada, l’Spar Citylift Girona espera fer un pas més en el seu il·lusionant camí. No en té prou amb la quarta posició del grup B, un lloc que ara com ara li donaria l’accés a la següent fase de la màxima competició europea. Amb un balanç de dues victòries –totes a casa– i tres derrotes –totes a domicili–, atraparà el Famila Schio, segon classificat, si aconsegueix el primer triomf de la seva història lluny de Fontajau a l’Eurolliga (20.30 hores, Esport3). “Viatgem carregats de moral i confiança, jugarem amb la màxima ambició possible”, defensa Eric Surís, el tècnic de les gironines.

Perquè ni en la seva primera participació a l’Eurolliga ni en els tres partits que acumula aquest curs, l’Spar Citylift Girona ha aconseguit guanyar com a visitant. ¿Trencarà la ratxa a Itàlia? “Tenim moltes ganes de fer-ho possible, perquè és un repte que fa patxoca. Però si soc sincer, tampoc hi donem gaires voltes; sortirem a guanyar com ho fem sempre, perquè sempre és especial. Sabem què significaria, però això no ens representa un afegit de pressió”, explica, convençut que és qüestió de temps que acabi arribant. “Hem de tocar de peus a terra, som un club jove que vol continuar creixent”. El Schio es manté invicte a la seva pista, un fet que afegeix dificultat: “És un pavelló complicat de batre, l’afició està molt a sobre i la plantilla té molt potencial. Les proves ens indiquen que el nivell serà elevat”.

El líder de la Lliga Femenina Endesa haurà de mantenir el to defensiu exhibit a les pistes del Fenerbahçe i l’Arka Gdynia, en què va perdre de manera ajustada, si vol tenir opcions de sortir amb una fita més sota el braç. “Potser Gruda és qui crida una mica més l’atenció, per les estadístiques i el lideratge, però la llista de recursos que té el Schio és interminable”, valora Surís, que malgrat destacar les individualitats del seu rival manté que la veritable força resideix en el col·lectiu. “És un bloc bastant consolidat, compacte i dur en defensa. Si té els números que té és perquè és un gran conjunt”. Un cop més, l’Spar Citylift Girona viurà una setmana marcada pels desplaçaments, perquè encadenarà el partit d’Eurolliga amb el de diumenge a Tenerife. “Viatjar tant sempre passa factura, som humans i podem notar el fet d’estar cinc dies fora de casa. Però ja ho sabíem, el calendari no es pot canviar. Serà una setmana exigent”, finalitza l’entrenador d’un equip que descompta les hores per tenir Sonja Petrovic al seu costat. La jugadora sèrbia està a l’espera de resoldre la paperassa i podria arribar la setmana que ve a Girona.

stats