Tenis

Paula Badosa ja és història viva del tenis català

L'empordanesa guanya Azarenka en una apassionant final d'Indian Wells (7-6, 2-6 i 7-6)

2 min
Paula Badosa besa el trofeu d'Indian Wells

Paula Badosa ha entrat a la història del tenis i ho ha fet per la porta gran. La catalana ha superat la veterana Victoria Azarenka en una final d'Indian Wells apassionant (7-6, 2-6 i 7-6). Ha sigut un duel per recordar: lluitat, sofert i llarg (de tres hores), fruit de la igualtat entre una tenista que buscava acariciar la glòria per tercera vegada en aquest torneig i una altra, de 23 anys, amb una carrera prometedora i il·lusionant al davant.

Paula Badosa s'està fent gran i, després d'aquest triomf, se situarà al lloc número 13 del rànquing mundial. Ha guanyat a Azarenka i ho ha fet amb un camí de somni rubricat amb un triomf titànic. Era la primera vegada que l'empordanesa disputava la fase final d'Indian Wells i s'ha imposat en el duel decisiu. Es converteix en la primera catalana i espanyola que aconsegueix la glòria al desert californià. Només Conchita Martínez, finalista en les edicions del 1992 i 1996, sabia el que era jugar aquesta final.

"Encara no sé si això és un somni", havia dit l'empordanesa abans de disputar la seva primera final en un gran torneig i, durant molta estona, el seu somni ha bategat amb força. Després d'un primer set que s'ha resolt superant l'hora de joc, s'ha vist la igualtat entre les dues tenistes. Azarenka ha començat més intensa, però ben aviat Badosa ha plantat cara. Fins a 15 punts s'han necessitat per resoldre el segon joc, retrat d'una final que prometia i que ha superat les expectatives.

Al final, el primer set se l'ha endut la catalana en un disputat tie-break, com gairebé cada punt fins llavors. El segon set és el que ha tingut menys història, amb la bielorussa prement l'accelerador i Badosa sortint, per moments, del partit. S'ha segellat amb un ràpid 2-6.

Un tercer set apassionant

Al set decisiu, a l'hora de la veritat, l'empordanesa, que ha tingut un 2021 sensacional, ha ressorgit i ha començat una emocionant disputa en què cada punt s'ha convertit en una batalla per aconseguir el preuat trofeu d'Indian Wells. Badosa ha començat marcant la pauta, recuperant sensacions, tornant a tancar el puny en senyal de victòria, però Azarenka vendria cara la derrota. I és que la bielorussa ha arribat a capgirar el partit i a posar-se 4-5 quan la catalana semblava que s'havia encaminat cap al títol.

Paula Badosa en acció a la final d'Indian Wells.
Badosa posant amb el trofeu d'Indian Wells

Però encara quedava un últim i definitiu gir de guió. Badosa ha trencat el servei a la bielorussa, forçant el 5-5 i, a partir d'aquí, el trofeu començava a brillar als seus ulls, i ha fet fins a sis punts seguits, tot i que faria falta arribar, de nou, al tie-break.

La catalana ha rubricat un final de partit fantàstic, imposant-se 6-2 al desempat decisiu per acabar gravant el seu nom amb lletres daurades a la història d'Indian Wells. Però això només és el principi... "No seria aquí si no fos per dones com tu", ha dit Badosa a la seva rival, una Azarenka que ha encaixat amb esportivitat la derrota davant una jove tenista disposada a menjar-s'ho tot.

stats