Esports 07/01/2022

El pare de Djokovic el compara amb Jesús: "Ell també tenia problemes, li van fer de tot"

El tenista trenca el seu silenci per agrair el suport dels seus seguidors

2 min
Els familiars i el cos tècnic de Djokovic durant una roda de premsa en suport al número 1 mundial.

BarcelonaCada dia que passa deixa un nou capítol del serial Djokovic. El tenista, que encara continua retingut en un hotel de Melbourne després que les autoritats d'Austràlia li revoquessin el visat per incomplir les mesures contra el coronavirus, s'ha pronunciat per primer cop. "Gràcies a la gent de tot el món pel vostre continu suport. Puc sentir-lo, i el valor molt", ha dit el serbi a través de les xarxes socials. Djokovic ha trencat el seu silenci després que les institucions australianes, el seu pare i l'Església ortodoxa sèrbia es pronunciessin sobre la situació i engrandissin encara més la polèmica.

Missatge de Djokovic a les xarxes socials

"Jesús també tenia problemes, li van fer de tot, però ell continua viu entre nosaltres. Així també el Nole [el sobrenom de Novak]. Res pot amb ell! És el cor de Sèrbia, del món lliure!", va dir Srdjan Djokovic, pare del tenista, davant centenars de manifestants reunits davant del Parlament serbi a Belgrad. "Està detingut, però mai ha estat més lliure. Des d'aquest moment, el Novak s'ha convertit en símbol i líder del món lliure, del món dels països i pobles pobres i oprimits", va afegir en una entrevista a Telegraf. Aquest divendres, dia de la celebració del Nadal ortodox a Sèrbia, moltes són les veus de l'Església que també s'han erigit en defensa de l'atleta. "Estimat Nole, les dificultats i reptes que travesses aquest Nadal, dia de plena alegria, demà seran només una ombra pàl·lida. Per tu resen, com tu per nosaltres, milions de serbis ortodoxos", va expressar a través de les xarxes socials el cap de l'Església ortodoxa Porjirije.

"Les decisions tenen conseqüències"

Davant aquesta defensa aferrissada del tenista per part de familiars i feligresos, les institucions australianes han volgut deixar clar que Djokovic no està pas detingut. "El senyor Djokovic no està captiu a Austràlia. És lliure de marxar en qualsevol moment, i la Força de Fronteres, sense cap dubte, l'hi facilitarà", ha dit la ministra australiana de l'Interior, Karen Andrews. Rafa Nadal també ha sigut molt clar amb les seves paraules sobre la situació de Djokovic: "El món ha patit prou per no haver seguit les regles. Cadascú ha de fer el que pensa que és bo per a ell, però no vacunar-te et pot provocar inconvenients, és l'única manera de parar aquesta pandèmia. Tothom és lliure de prendre les seves decisions, però aquestes tenen conseqüències. No m'agrada aquesta situació, i ho sento per ell d'alguna manera, però era conscient les condicions des de fa mesos". Aquestes declaracions no han agradat gens a part de la premsa sèrbia, que ha atacat amb duresa les paraules del tenista de Manacor.

Com a la resta del món, França també té un ull posat en aquesta polèmica, i la ministra d'Esports francesa, Roxana Maracineanu, ha sortit al pas de les especulacions i ha afirmat que Djokovic sí que podrà participar en el Roland Garros, que es disputarà entre els mesos de maig i juny, ja que en les competicions internacionals França no imposarà el certificat de vacunació, que sí que serà obligatori per a les nacionals.

stats