PRIMERA DIVISIÓ
Esports 03/11/2013

Pabón marca contra el Getafe i sosté el projecte de Djukic (0-1)

Un golàs del colombià abans del descans ha estat suficient perquè el conjunt xe superés el Getafe

Efe
Djukic, tècnic del València, felicita Pabon pel gol que ha marcat contra el Getafe

GetafeUn golàs del colombià Dorlan Pabón ha estat suficient per al València per guanyar el Getafe 0-1 al Coliseum Alfonso Pérez. L'entrenador del conjunt valencià, Miroslav Djukic, sosté d'aquesta manera el seu projecte en peu després de sumar tres punts que el ratifiquen en el càrrec.

Quatre jornades sense conèixer la victòria (tres derrotes i un empat) van deixar gairebé sense crèdit al tècnic del València. Així, en el duel davant el conjunt madrileny hi havia alguna cosa més que tres punts en joc. El lloc de Djukic estava en dubte i una derrota podria tenir conseqüències nefastes per al serbi.

Potser per donar la volta a la situació, buscant solucions, el tècnic ha deixat a la banqueta diversos titulars de l'equip. Djukic ha revolucionat la seva alineació i ha funcionat. Almenys durant la primera part, en què Éver Banega ha dirigit el joc amb encert i Antonio Barragán i el colombià Darlon Pabón han crear moltíssim perill per la banda dreta.

Amb el Getafe esgotat per l'esforç a què ha estat sotmès aquesta setmana (han jugat dilluns, dijous i diumenge al matí), el València ha anat madurant el partit a poc a poc. La possessió era seva i els contraatacs del seu rival.

Abans del golàs de Pabon just abans del descans, els homes de Luis García han pogut obrir el marcador en un d'aquests contraatacs. Entre Àngel Lafita i el romanès Ciprian Marica han pogut fer el primer, però Diego Alves ha salvat amb una bona aturada un cop de cap a boca de canó de Marica.

Ha estat l'única jugada clara que ha trenat el Getafe en el primer temps, que ha acabat amb un xut de Pabon des de 30 metres que ha entrat per l'escaire de la porteria defensada per Moyà. La diana del sud-americà salvava Djukic i feia justícia al marcador al límit de la marxa cap als vestidors.

Al segon temps, el quadre blau ha sortit a buscar l'empat i s'han invertit els papers, amb l'equip xe amagat al seu camp esperant sorprendre a la contra.

Pedro León ha tingut una oportunitat per empatar, però en aquesta ocasió va ser Guaita qui ha impedit el gol del Getafe. El porter del València ha substituït abans del descans Diego Alves, que ha hagut d'abandonar el partit per lesió.

GETAFE 0

VALÈNCIA 1

Getafe: Moyá; Arroyo (Gavilán, min. 75), Alexis, Lisandro, Escudero; Borja (Lacen, min. 50), Mosquera; Pedro León, Sarabia, Lafita (Diego Castro, min. 55), i Ciprian.

València: Diego Alves (Guaita, min. 13); Barragan, Ricardo Costa, Mathieu, Bernat; Javi Fuego, Parejo; Pabón (Fede, 65), Banega, Piatti (Canales, min. 80); Paco Alcácer.

Gols: 0-1, min. 41: Pabón.

Àrbitre: Iglesias Villanueva (Comitè gallec). Ha mostrat groga a Sarabia, Pedro León, Ciprian, Mosquera, Escudero i Alexis per part del Getafe i a Paco Alcácer i Guaita per part del València.