Amor sense compromís: així juga Neymar amb les sospites del PSG

El brasiler, que aquest dimecres s'enfronta a Guardiola, es resisteix a desaparèixer del radar del Barça

3 min
Neymar, durant el PSG - Bayern Munic

BarcelonaArriben les semifinals de la Champions i els dos clubs d'Europa que més milions han posat per conquerir-la per primera vegada a la seva història s'enfronten en unes semifinals que tindran de tot menys públic a les graderies. El PSG rep el Manchester City al Parc dels Prínceps. O el que és el mateix: l'equip que té la millor parella atacant d'Europa mesura les seves forces contra el conjunt que exhibeix la millor proposta col·lectiva a la Premier League, la competició estatal més exigent del continent. Els parisencs arriben a la cita després d'eliminar als quarts de final el Bayern Munic de la mà de Kylian Mbappé i Neymar Júnior, dos davanters als quals volen renovar com més aviat millor. Ambdós acaben contracte el juny del 2022 i no tenen pressa per signar l'ampliació. El francès és l'objectiu número u del Reial Madrid per reforçar l'atac de cara a la pròxima dècada i el brasiler continua sense rubricar l'acord que, segons mitjans propers al PSG, té emparaulat amb Nasser al-Khelaifi des de fa mesos.

Després que l'ARA informés a principis d'abril que Neymar havia paralitzat la seva renovació per explorar altre cop la possibilitat de tornar al Barça, el club francès (de propietat qatariana) va atiar la maquinària per deixar ben clar que el santista té a punt de firma un contracte fins al 2026 per les mateixes xifres que el van dur el 2017 de Barcelona a París. El pla del PSG per silenciar qualsevol rumor de futur en clau culer era forçar l'anunci oficial de la renovació abans de l'eliminatòria contra el Manchester City, aprofitant l'eufòria pel bon paper de l'equip per liquidar el Bayern de la màxima competició. Però el màxim que ha aconseguit és que Neymar aparegués a la prèvia del duel d'anada davant dels anglesos per repetir, amb to funcionarial, el que ja va explicar després de superar els bavaresos. "Em sento bé a París, estem en converses amb el club i faré el millor per a tothom", va dir el davanter, més abonat a les bones paraules que als gestos contundents per esvair els dubtes que inquieten Al-Khelaifi.

Mentre la renovació no estigui lligada al 100%, el PSG viurà intranquil amb l'ambigüitat de Neymar, que s'il·lusionava amb la possibilitat de tornar a jugar al costat de Leo Messi i ara interpreta que l'argentí està més a prop de seguir al Barça que no pas de traslladar-se a París. Per això, sense el jou de la signatura i l'excusa de no parlar del futur amb la temporada en marxa, el brasiler obsequia la propietat qatariana amb missatges d'amor no incondicional que, en realitat, el que fan és denotar la seva resistència a desaparèixer de l'òrbita blaugrana. De fet, fonts del Barça asseguren a l'ARA que Neymar seguirà sent un objectiu clar pel qual lluitar mentre no asseguri la seva continuïtat al Parc dels Prínceps. A banda de tancar les arribades d'Eric García i un davanter suplent a cost zero, als despatxos del Camp Nou volen apujar el nivell de la plantilla amb un atacant de primer ordre. I el santista, sempre que no renovi, quadra amb el perfil. Haaland, Lautaro Martínez i "algun altre nom que no ha transcendit" també figuren a la llista de futuribles.

Guardiola, enamorat del 10 del PSG

Ara bé, amb la voluntat del futbolista no n'hi hauria prou per abordar les converses. En aquest sentit, Joan Laporta i companyia són conscients que les relacions amb el PSG són més aviat dolentes des de fa temps i que la situació econòmica no permetrà grans dispendis si la Lliga no flexibilitza els topalls salarials. Aquests dos factors limitaran el marge d'acció dels negociadors blaugranes, que hauran de jugar les seves cartes amb precisió cirurgiana per millorar el projecte esportiu sense posar els números al límit. És aquí on apareix el nom d'Ousmane Dembélé, que igual que Neymar finalitza contracte el 2022 i de moment no està gaire disposat a negociar un acord a la baixa. Si l'extrem francès manté aquesta posició, el Barça el traspassarà o bé el farà servir com a moneda de canvi, cosa que ja va intentar fa dos anys en l'últim intent frustrat per repatriar l'actual 10 del PSG, de qui Pep Guardiola sempre diu meravelles. "Si Neymar no hagués marxat, el Barça tindria dues o tres Champions més", va sentenciar el tècnic del City, rival del brasiler per la glòria europea.

stats