FUTBOL
Esports 11/08/2019

Neymar entra en l’operació sortida

El PSG vol vendre'l i els aficionats no volen que torni a jugar amb l'equip

Gonzalo Romero
3 min
Neymar entrenant-se a les instal·lacions del PSG.

BarcelonaEl futur de Neymar comença a allunyar-se de París. El serial sobre el seu futur ha estrenat aquest cap de setmana l’acte final. El París Saint-Germain podria haver assumit la marxa del brasiler: que no formés part de la convocatòria per al debut a la lliga d'aquest diumenge contra el Nimes és simptomàtic. Els últims mercats estivals han demostrat que només surten de París els jugadors que no vol el club. Aquesta és la fina línia que assenyala qui forma part del projecte i qui no. Els aficionats tampoc el volen. La graderia del Parc dels Prínceps ha rebut l'equip amb pancartes i insults a Neymar.

"No tornis". El missatge ha estat clar. La situació va començar a trencar-se al final de la temporada passada. Neymar va deixar entreveure que volia canviar d’equip des de la concentració del Brasil. La lesió abans de la Copa Amèrica i l’escàndol amb la model que l’acusava de violació van congelar la vessant esportiva. La seva primera opció sempre ha sigut tornar al Barça, per comoditat, no per un lligam sentimental, que no existeix. Coneix la ciutat, el club i la plantilla. La seva adaptació seria total des del primer dia. Amb tot, hauria d’assumir el rol de segona espasa al costat de Leo Messi.

Els problemes els tindria Ernesto Valverde, que hauria de fer malabars per dissenyar una rotació sense incendis a la línia ofensiva. Fonts de la Ciutat Esportiva del Barça asseguren que el retorn de Neymar és poc probable. No es nega que hi hagi un interès, però amb molts matisos; el principal és la forma de pagament. Els blaugranes no poden fer front a les expectatives econòmiques del PSG i el Barça no considera -de moment- un intercanvi de jugadors: la seva prioritat és recuperar la inversió de 222 milions d’euros que van fer per portar-lo a la capital de França, segons assegura Le Parisien. Aquesta postura descarta directament el Barça.

Els màxims dirigents assumeixen que no tenen capacitat financera per tancar l’acord. El fitxatge d’Antoine Griezmann va estar supeditat a un crèdit bancari que fes front a una part dels 120 milions d’euros de la clàusula de rescissió del seu contracte amb l’Atlètic de Madrid. No hi ha diners a la caixa del Camp Nou per a més megaestrelles, sense comptar els gairebé 40 milions nets que actualment cobra Neymar. La massa salarial tornaria a disparar-se i obligaria la secretaria tècnica a vendre un o dos jugadors de pes. És una operació amb moltes arestes i a contracorrent. El director esportiu del PSG, Leonardo, va assegurar dissabte que s’estava negociant la venda de Neymar. El Barça no és el primer en aquesta cursa.

L’opció Reial Madrid

L’alternativa més viable és el Reial Madrid. Podria ser l’única. El mercat de la Premier League està tancat, de manera que el Manchester United i el City de Pep Guardiola queden eliminats de la llista. També s’ha relacionat el nom de Neymar amb el Juventus, però seria menys probable. Sarri està més pendent de definir la posició nou i de donar sortida a Paulo Dybala, xifres prohibitives a banda. El club de Florentino Pérez té via lliure si realment vol l’ex del Santos. Recuperaria l’estela dels fitxatges galàctics, impacte mediàtic en el mercat i aspiracions esportives. La planificació hauria de adaptar-se als canvis. Eden Hazard podria canviar de banda, i Rodrygo i segurament Vinícius marxarien del Santiago Bernabéu a la recerca de minuts. També trencaria la piràmide de salaris de la plantilla. Si Neymar manté el seu sou doblaria el jugador que més cobra, Gareth Bale (uns 18 milions).

stats