Jocs Olímpics

Mireia Belmonte es queda a un pam de la glòria olímpica

La badalonina perd per 23 centèsimes la medalla de bronze després d'una gran remuntada final

2 min
Mireia Belmonte acaba quarta en al final dels 400 metres estils

BarcelonaHo ha tingut a tocar. Mireia Belmonte s'ha quedat a 23 centèssimes de penjar-se la medalla de bronze en la final dels 400 metres estils a la piscina de Tòquio. La badalonina ha protagonitzat una remuntada titànica en els últims 200 metres, tal com va fer a les semifinals, però aquest cop no ha pogut adjudicar-se l'últim lloc del podi. Amb la quarta posició suma un nou diploma olímpic i acaba com la millor europea de la prova. El repte de sumar una cinquena medalla olímpica al seu palmarès, però, haurà d'esperar.

[L’equip d’esports de l’ARA té en marxa un minut a minut dels Jocs Olímpics de Tòquio. Clica aquí per estar al dia de com està avançant la jornada!]

Amb la tovallola al coll, les ulleres i el casquet posat, Mireia Belmonte ha sortit del túnel camí ´del seu carrer a la piscina concentrada i mirant a terra. La catalana, conscient de com ha hagut de patir i lluitar per ser a Tòquio, volia donar-ho tot per endur-se la seva cinquena medalla olímpica. Els problemes d'esquena i altres lesions importants han complicat aquest cicle olímpic per a la badalonina, però després de sorprendre a les semifinals era el moment.

Amb el so de la botzina les vuit nedadores han saltat a l'aigua. Els primers 200 metres han sigut els més difícils per a Belmonte. Patint amb la papallona i l'esquena, la catalana anava sisena en la classificació, tot i que no amb una diferència irrecuperable. Amb la braça les distàncies s'han començat a escurçar. Un ritme vertiginós i uns girs perfectes han catapultat Belmonte a la cinquena posició abans dels últims 100 metres, els seus preferits: els lliures. La cursa ja la dominava la japonesa Yui Ohashi, que ha guanyat l'or. Però darrere la lluita pel podi estava ben oberta. Amb una estocada final en els últims 50 metres, Belmonte ha apujat el ritme, però la piscina se li ha fet curta i, per mil·lèsimes, s'ha quedat a un pam d'atrapar les nord-americanes Emma Weyant i Hali Flickinger. Weyant, que arribava amb la millor marca de l'any, s'ha quedat la plata. La campiona d'ara fa cinc anys, l'hongaresa Katinzka Hoszu, també ha quedat fora de les medalles.

"No podia ser un any perfecte"

"Ha sigut un any molt dur", ha recordat Belmonte quan ha sortit de l'aigua. Molt emocionada, la nedadora catalana ha reconegut que després d'un any ple de lesions complicades –va patir diverses hèrnies a la panxa i problemes a l'espatlla–, la quarta plaça té un regust agredolç: "Em sap greu haver-me quedat tan a prop de les medalles, però tampoc es poden fer miracles. Aquesta posició té molt de valor personal, tot i que no tingui una medalla".

Belmonte, però, no s'acomiada encara de Tòquio i ja pensa en les dues proves de fons que l'esperen els pròxims dies: els 800 metres lliure –demà– i els 1.500 metres lliure –dijous–. Després de la sorpresa en els 400 metres estils, la catalana opta a tot i es vol treure aquesta espina i endur-se una medalla de la capital nipona.

stats