Futbol

Millorar en defensa per optar a la Lliga

“Ens xuten menys però totes van dins”: el Barça ha encaixat 9 gols en les últimes 14 rematades a porta

2 min
Araujo i Lenglet a Mestalla

BarcelonaLa nostàlgia no acostuma a tenir lloc en un esport amb un dia a dia tan voraç com el futbol de primer nivell, però veient la fragilitat defensiva del Barça els últims partits és inevitable pensar en l’època en què Puyol comandava la defensa. El conjunt blaugrana ha encaixat nou gols en les últimes cinc jornades de Lliga, en què ha rebut 14 rematades entre els tres pals, segons les dades estadístiques d’aquests cinc últims enfrontaments. “Ens xuten menys però totes van dins”, va reconèixer Piqué després del triomf a Mestalla. “Hem de tancar millor els espais en defensa. Cal que millorem en qüestions com el posicionament en accions defensives o estar més atents en moments en què cal tapar bé una centrada”, havia alertat Koeman després del duel contra el Granada i abans de jugar a València.

A Mestalla, els blaugranes van encaixar dos gols en quatre rematades entre els tres pals del conjunt xe. En el partit contra el Granada, l’equip andalús va tenir un 100% d’efectivitat: dues rematades entre els tres pals, dos gols. El triomf davant el Vila-real va ser el partit en què el rival va tenir menys efectivitat: un gol en quatre rematades a porteria. En canvi, en la visita del Getafe, els blaugranes van encaixar dos gols en una única rematada, ja que en la primera de les dues dianes del conjunt madrileny va ser Lenglet qui va desviar el xut a gol. El primer d’aquesta ratxa de cinc partits de Lliga en què el Barça no ha aconseguit deixar la porteria a zero va ser el clàssic, en què el Madrid va fer dos gols en tres rematades a porteria.

Aquesta sagnia defensiva contrasta amb els altres candidats al títol. L’Atlètic de Madrid, líder i pròxim rival dels blaugranes, només ha encaixat tres gols en els cinc últims partits -dos de l’Athletic Club i un del Betis-, mentre que va deixar la porteria a zero contra l’Elx, l’Osca i l’Eibar. Per la seva banda, el Madrid, immers encara en la disputa per la Champions, només ha rebut un gol en les últimes cinc jornades de Lliga, el que li va fer Mingueza al clàssic, mentre que Courtois s’ha mantingut imbatut davant l’Osasuna, el Betis, el Cadis i el Getafe.

El Sevilla s’allunya de la pugna (0-1)

El Sevilla és qui més s’acosta al Barça en aquest sentit, ja que ha rebut sis gols en els últims cinc partits. L’últim, en la derrota d’ahir contra l’Athletic Club (0-1), que allunya els andalusos en la cursa pel títol (se situen ara a sis punts de l’Atlètic). Abans el Sevilla havia rebut gols del Granada (1), la Reial Societat (1) i el Celta (3) i va mantenir la porteria a zero només contra el Llevant. D’altra banda, el Barça és qui més gols ha marcat (12) en les últimes cinc jornades en comparació amb els seus rivals: Atlètic (10), Sevilla (9) i Madrid (7).

stats