Mundial
Esports 24/06/2014

Mèxic es cruspeix Croàcia i serà als vuitens de final (1-3)

La 'tricolor' ha ofegat el combinat balcànic i, en el tram final, ha estat a punt fins i tot d'acabar primera de grup. Rafa Márquez, Guardado i Chicharito han marcat els gols mexicans i Perisic, el croat

T.p.
1 min
Rafa Márquez celebra el primer gol de Mèxic contra Croàcia

BarcelonaLa selecció mexicana serà el rival d'Holanda als vuitens de final després del triomf de l'equip de Miguel Herrera sobre Croàcia (1-3), una golejada incontestable que gairebé li dóna la primera posició del grup. Els mexicans, que feien prou amb un punt per ser segons de grup, han ofert una gran imatge, amb el veterà Rafa Márquez que ha marcat per tercer Mundial consecutiu i Héctor Moreno, de l'Espanyol, que ha jugat un partit gairebé perfecte.

Croàcia necessitava guanyar i ha intentat portar el ritme del partit. Sense sort. L'equip mexicà, molt ordenat i treballat, ha ofegat en tot moment els homes clau de l'equip balcànic. Modric i Rakitic han patit molt, sempre amb dos jugadors mossegant-los les cames. Incapaç de superar les línies de pressió mexicanes, Croàcia no ha aconseguit centrar pilotes a Mandzukic i ha creat perill només amb xuts llunyans.

A la segona part, Croàcia ha intentat jugar amb més intensitat, però ha seguit topant contra un Mèxic molt solidari, capaç de defensar amb deu homes i atacar unit. De mica en mica, Mèxic ha anat fent miques l'equip balcànic, amb un clar penal de Srna per mans just abans del gol de cap de Rafa Márquez. El gol ha donat inici al festival de la 'tricolor', amb Guardado i Chicharito Hernández marcant dos gols més que han fet somiar els mexicans a superar el 'goal average' del Brasil. El gol de Perisic, però, ha evitat una sorpresa més gran.

stats