COPA AMÈRICA 2019
Esports 19/06/2019

Messi, a retrobar-se amb la victòria amb l'Argentina

L''albiceleste' s'enfronta al Paraguai en la segona jornada amb l'únic objectiu de guanyar

Oriol Santos
2 min
Messi, a retrobar-se amb la victòria amb Argentina

BarcelonaL'Argentina de Leo Messi disputa aquesta matinada (2.30 h / DAZN) el segon partit del grup B amb la victòria entre cella i cella. Després de la derrota en el debut en la competició i les males sensacions que va deixar el quadre de Scaloni, la selecció capitanejada per l'astre argentí necessita sumar tres punts per arribar a l'última jornada amb opcions d'escalar fins a la primera plaça.

El matx l'enfrontarà a la selecció del Paraguai, que va sumar un punt en l'estrena davant el convidat conjunt qatarià. L'Estadi Mineirao de Belo Horizonte acollirà un partit clau per a les aspiracions argentines en una competició que no guanyen des del 1993. L''albiceleste', molt criticada després de la seva primera actuació contra Colòmbia, presentarà aquesta matinada una alineació amb molts canvis per intentar dinamitzar el joc, amb fins a quatre modificacions respecte a l'onze titular del debut. Scaloni, que va arribar com a interí l'any 2018 i que ha aconseguit mantenir-se en el càrrec, vol revolucionar el sistema argentí per aconseguir més presència ofensiva i alliberar Messi de l'excessiva pressió i responsabilitat a què es veu sotmès cada vegada que salta a la gespa.

Leo Messi, capità i referent del quadre argentí, va ser contundent després del partit davant de Colòmbia i va animar els seus a confiar en els jugadors i l'equip tècnic. “No podem plorar, no tenim temps per queixar-nos. Cal veure les coses bones que s’han fet, i que serveixin per guanyar el partit contra el Paraguai”, va dir Messi al final del matx. El blaugrana, que ha tornat a la selecció després d'un any de sequera, ha vist com es repeteixen els problemes de sempre. Un estil de joc irreconeixible, un sistema ple de desajustos tàctics, uns jugadors insegurs i una excessiva dependència de Messi són els principals hàndicaps d'una selecció que ja fa anys que viu ancorada en les dures derrotes sofertes en les finals. Amb una gran incapacitat per superar la pressió rival i amb un desesperant nivell dels seus jugadors puntals com Di María o el Kun Agüero, l'Argentina necessita recuperar la intensitat i la tensió competitiva que la va fer arribar a les grans cites internacionals.

L'últim precedent entre l'Argentina i el Paraguai es remunta a l'any 2016, quan el conjunt 'guaraní' va superar per 0-1 la selecció que aleshores dirigia el Tata Martino en un partit de classificació disputat a la localitat argentina de Córdoba. La selecció paraguaiana, entrenada per Eduardo Berizzo, arriba a la cita amb un punt després de veure com el Qatar li empatava un partit que dominava per 0-2. El conjunt de Berizzo voldrà aconseguir la primera victòria contra l''albiceleste'' a la Copa Amèrica, ja que els antecedents són clarament favorables als argentins: 24 partits, amb 19 victòries i 5 empats.

stats