Esports 13/02/2022

El Mataró destrona el Sabadell a la Copa de la Reina (4-7)

Les del Maresme, que aixequen el seu segon trofeu, acaben amb una ratxa de cinc títols seguits de les sabadellenques

L'stm CN Mataró, campiones de la Copa de la Reina

BarcelonaL'STM CN Mataró ha aconseguit la seva segona Copa de la Reina després de derrotar el Sabadell Astralpool (4-7). Un parcial de 0-3 en el darrer quart ha permès a les mataronines destronar les sabadellenques, guanyadores de les cinc darreres edicions de la competició.

El Sabadell era favorit en la fase final de la competició, que es disputava a Terrassa, però el Mataró, finalista la temporada passada i l'equip que ja havia trencat l'hegemonia sabadellenca a la competició -guanyant el 2016-, s'erigia en l'altre gran aspirant.

La final ha sigut igualada, molt més del que indica el marcador, que s'ha desequilibrat en el darrer quart. De totes maneres, l'equip de Dani Ballart gairebé sempre ha dut la iniciativa. Bella Markoch i Anni Espar donaven avantatge a les del Maresme, enfront d'un Sabadell que estava molt espès en atac. Així i tot, podia igualar el marcador i empatar el partit amb les dianes de Nona Pérez i Maggie Steffens. Amb 2 a 2 s'arribava al descans.

El partit era físic i les defenses, solvents, s'imposaven als atacs dels dos conjunts. Amb tot, el duel s'animava a la represa. Van de Kraats i Anna Gual tornaven a donar avantatge al conjunt del Maresme, mentre que Steffens i Maica tornaven a empatar el partit, a l'espera dels últims vuit minuts.

Quan les finals són igualades, els petits detalls agafen importància. I el penal transformat per Van de Kraats, quan només s'havien disputat 15 segons del darrer quart, ha estat vital. Novament s'han imposat les defenses i les aturades de Laura Ester (Sabadell) i Elena Sánchez (Mataró), fins que Van de Kraats, ara marcant en un contraatac després d'una expulsió, quan faltaven menys de quatre minuts, deixava l'STM Mataró a un pas del títol. El Sabadell ha jugat a remolc i, a la desesperada, ha arribat la sentència del Mataró: un últim gol de Clara Cambray que posava la cirereta a la final.