Esports 30/03/2019

La mallorquina Maria Esther de León, bronze al campionat d’Europa de parakarate

L'esportista també va ser amb la tercera posició al campionat de NoviSad 2018

E.n
2 min
La mallorquina Maria Esther de León, bronze al campionat d’Europa de parakarate

PalmaMaria Esther de León no atura de guanyar títols. Aquest cap de setmana s’ha fet amb el bronze en el campionat d’Europa de parakarate femení, que ha tingut lloc a Guadalajara. L’esportista va arribar el dilluns a la ciutat manxega, on ha estat entrenant tota la setmana amb l’equip nacional. “Ha estat tota la setmana concentrada i entrenant”, explica la seva mare. Assegura que la seva filla “sempre surt a competir per a guanyar, encara que de vegades no ho aconsegueixi”.

Dues setmanes enere va quedar campiona de Balears en el torneig que va fer-se a Calvià i el gener passat va fer-se amb l’or en la seva modalitat al campionat d’Espanya, que va tenir lloc a Madrid. Am aquest, de León acumula ja sis títols nacionals consecutius. A més, el novembre de l’any passat va quedar en sisena posició al Mundial, que es va fer també a Guadalajara; i a nivell europeu, també va fer-se amb el bronze al campionat de NoviSad (Sèrbia) 2018.

Darrere d’aquests títols hi ha molta perseverància i moltes hores d’entrenament. La Maria Esther va començar amb el parakarate quan tenia deu o onze anys. Ara en té 27 i no té pensat d’aturar-se.

Els matins estudia i, si no hi ha competició, entrena tres cops per setmana a les set o les vuit de la tarda. Quan s’apropen els tornejos, però, intensifica la preparació.

“Un mes i mig abans de cada competició ella entrena tots els dies, teòricament una hora, però sempre s’acaba allargan mitja hora més”, detalla la seva mare. I és que tantes victòries no són de franc: “ella és molt constant, s’ho treballa molt”. Maria Esther seguirà amb l’entrenament més intens de cara al pròxim repte: la primera fase de la lliga Iberdrola.

stats