MOTOR
Esports 23/07/2020

Marc Márquez, a punt per a Jerez

El pilot català rep l’alta mèdica cinc dies després del seu accident i podrà córrer diumenge

Laia Bonals
3 min
Marc Márquez, a Jerez

BarcelonaMarc Márquez ho ha tornat a fer. El de Cervera ha tornat a demostrar que és un pilot únic. Després de passar amb èxit la revisió mèdica després de menys d’una setmana des del seu accident, Márquez correrà el segon Gran Premi de la temporada al circuit de Jerez. Veient la caiguda de diumenge passat en la cursa i després de saber que el pilot de Cervera havia de passar per quiròfan, pocs confiaven que el català pogués disputar algun Gran Premi en les pròximes dates. Però Marc Márquez ha tornat a deixar-nos a tots bocabadats. Només cinc dies després del seu accident ha rebut l’alta mèdica i podrà pujar a la moto aquest mateix diumenge.

Quan en les primeres voltes Márquez va sortir de la pista i va tornar a l’asfalt en setzena posició, només els més optimistes esperaven que Márquez entrés a la zona de punta. Però l’èpica que el caracteritza va tornar a escena. Un a un va anar avançant els pilots i es va col·locar, quan només quedaven quatre voltes per al final, en tercera posició. El pilot català, però, amb les pulsacions pels núvols després de la gran cursa que estava protagonitzant, va perdre el control de la seva Honda. Márquez va volar pels aires, va xocar amb la seva moto al caure i va rodolar a gran velocitat per la grava.

Dos dies després entrava a quiròfan per ser operat d’una fractura a l’húmer del braç dret. El doctor Xavier Mir, un dels cirurgians al capdavant de l’operació, va explicar que la intervenció havia sigut tot un èxit. El nervi radial del braç –el que permet moure el canell, la mà i els dits– no es va veure afectat per la fractura i això permetia ser optimistes amb el temps de recuperació. Optimistes sí, però que Marc Márquez pogués córrer aquest dissabte no entrava en el plans de ningú, ni tan sols en els d'Honda.

Dijous al matí Márquez ja era al circuit de Jerez. Després de passar totes les proves de la revisió mèdica, el pilot ha rebut l’alta i podrà disputar el segon Gran Premi al circuit de Jerez. El vuit cops campió del món de motociclisme no vol deixar per disputar cap punt aquesta temporada i dissabte ja pujarà a la moto per competir en els entrenaments classificatoris per la cursa de diumenge –divendres no participarà en els entrenaments lliures per tenir un dia més de descans.

“Encara que ens sembli estrany, l’examen ha donat positiu i està preparat per córrer. No es pot saber en quin percentatge, però compleix tot el rigor del protocol mèdic per córrer”, va assegurar el doctor Charte, cap dels serveis mèdics del Mundial. A més, el doctor Charte va explicar: “Se li han practicat tots els moviments que podrien estar afectats per la lesió i ha resultat que els pot fer perfectament. Cap símptoma ni de dolor ni d’incapacitat de l’extremitat dreta superior”.

Tant Alex Rins com Cal Crutchlow també van rebre l’alta mèdica desprès de passar la revisió prèvia al Gran Premi.

A Honda, sorpresos

El director esportiu de l’equip Honda Racing Corporation (HRC), el català Alberto Puig, va confirmar que Marc Márquez no es posarà a prova fins als entrenaments de divendres i que, depenent de com es trobi en aquell moment, es veurà si disputarà o no la cursa. “Depèn del que comprovi el dissabte i si entenem que és capaç de completar la distància de carrera o no. Però, si és arriscat, el Marc també ha entès que la nostra idea serà cancel·lar la carrera”, va explicar Puig. Tot i que admet que l'última paraula la té el pilot, des de l’equip han demanat prudència, ja que una caiguda en el seu estat podria arribar a fer saltar pels aires tot el que queda de temporada. “La posició d’Honda era cancel·lar la carrera i intentar-ho en Brno, però després de com el vam veure, del desig del Marc, després del que el doctor ha dit, que l’ha declarat apte, hem arribat a una situació en la qual ell l’intentarà dissabte, i després de com se senti decidirà si corre o no”, va dir el màxim responsable de l’equip Repsol Honda.

Tot i que l’objectiu de Márquez no hauria de ser anar a guanyar la cursa –sinó entrar en la zona de punts– el pilot de Cervera ha demostrat que vol tornar a proclamar-se campió per novè cop i que anirà a totes des del primer moment.

stats