27/08/2021

El Mallorca ja té set punts

2 min

El millor comentari del partit i del resultat l’ha fet el mallorquí Sergi Darder: “El Mallorca ha competit més bé que nosaltres”. Més clar no es pot dir. El torcebraç que han fet al camp els dos equips i també a les banquetes l’ha guanyat clarament el de Luis García Plaza. Aquest magnífic resultat, que situa el Mallorca amb set punts, és fruit de la bona feina de tot l’equip, uns jugadors compromesos i que en cap moment no han afluixat. A més a més, els mallorquinistes han arribat a treure del solc l’Espanyol, que no ha tingut ni una sola oportunitat de marcar en tot el partit: ni un sol xut entre els tres pals!

Una floreta, un avís, un desig? Mai no sabrem amb quina intenció Vicente Moreno va dir aquestes paraules del seu exequip: “El Mallorca podria ser una de les revelacions de la temporada”. Ho va manifestar abans de venir cap a Palma i són unes paraules que entren en el típic discurs que fan tots els entrenadors respecte del rival. Després del resultat, que sense cap dubte no li ha fet gens de gràcia, ben segur que les reafirmaria. De moment, però, l’Espanyol només suma dos punts i encara no ha marcat cap gol. Molts dels futbolistes del nou Mallorca han estat a les ordres de Vicente Moreno, entre ells Baba i Take Kubo, dos dels més destacats del partit. Sobretot l’africà, que ha sabut desbaratar el joc de l’Espanyol i tot el que passava pel centre del camp. Quant a Take, ara mateix és imprescindible. Cada vegada que el japonès controla una pilota, pot passar alguna cosa. Tot i que només té vint anys, el davanter ha madurat molt i sembla haver trobat a Son Moix l’entorn més favorable. Però no seria just deixar de banda la resta de l’equip. Començant per Reina i acabant per Amath, tots han posat el que han sabut per aconseguir una victòria merescuda i possiblement curta. Llàstima que només hagin estat 7.529 espectadors els qui hagin vist la segona victòria consecutiva del Mallorca en directe.

Ara arriba la pausa per als partits de seleccions. Serà una treva que anirà mel a l’equip de Luis García Plaza. Li servirà per recuperar efectius i descarregar les cames, perquè, davant l’Espanyol, l’esforç ha estat molt exigent.

Ricard Pla és periodista 

stats