Futbol

Araujo se sent "més madur" i Comas sedueix Koeman

El Barça té sis centrals en nòmina: mentre que Umtiti i Lenglet són candidats a marxar, Comas pica a la porta

3 min
Araujo i Messi

BarcelonaBon ambient a l’estada del Barça a la localitat alemanya de Donaueschingen, on l’equip s’exercita a les instal·lacions del SV Aasen. Curses amb buguis, banys de cames recuperadors amb cubells de fusta plens de glaçons i sessions dobles d’entrenament en què es treballen fonaments tècnics –durant la pretemporada és quan més poden incidir els entrenadors dels equips grans en aquestes qüestions– i treball físic. Ronald Koeman i el seu staff –encapçalat en la preparació física per Albert Roca– ja van canviar per complet la metodologia d’entrenaments la temporada passada per augmentar el rendiment físic de l’equip, en una equació en què va ser clau rejovenir l’onze.

Malgrat que la plantilla encara patirà canvis, el tècnic holandès vol tenir tots els seus futbolistes endollats de cara a l’inici del curs el 15 d’agost, amb un duel de nivell contra la Reial Societat al Camp Nou. I una de les línies que necessita apuntalar Koeman és la defensiva, després d’una temporada passada en què hi va haver diverses errades que van costar-li punts a l’equip. Treball tàctic i físic. “Estem corrent molt i és una bona preparació per a l’inici de la competició”, admetia un dels velocistes de l’equip, Serginho Dest, en declaracions prèvies al partit amistós contra l’Stuttgart al Mercedes-Benz Arena d'aquest dissabte (18 h, TV3 i Barça TV).

En aquest partit sumarà els seus primers minuts Ronald Araujo. La irrupció del central uruguaià va ser un dels brots verds de la darrera temporada. El defensor de 22 anys, que es va perdre la Copa Amèrica per unes molèsties als isquiotibials, es va reincorporar a la disciplina blaugrana tot just abans d’iniciar l’stage a terres alemanyes. Les bones actuacions que va deixar la temporada passada van ser truncades, precisament, per les lesions: va tenir problemes musculars a principi de curs i, quan va fer-se en un lloc en l’onze inicial, va veure com la seva progressió era interrompuda per una lesió al turmell de la qual es ressentiria de nou en el duel de Lliga de la segona volta al Sánchez Pizjuán. 

Des del Barça es confia que aquesta temporada pugui tenir la regularitat que els problemes físics li van negar en el seu primer any a les ordres de Koeman. I el mateix futbolista ha admès que està treballant a consciència respecte a aquesta qüestió. “Vaig aprofitar els dies de vacances per desconnectar mentalment i descansar, però m’he estat preparant bastant per resoldre els problemes que vaig tenir amb les lesions. Hi estic treballant molt i tant de bo aquesta temporada pugui tenir un gran curs i evitar aquest tipus de lesions. Malgrat els problemes físics, estic content de com va anar el curs passat: va ser un aprenentatge i ara soc més madur”, va explicar Araujo dijous als mitjans del club. 

Si bé no es dubta de la continuïtat del central uruguaià, el club vol desfer-se d’Umtiti (i de la seva alta nòmina) i estaria obert a traspassar Lenglet –malgrat que el central francès ja va manifestar públicament a principis de juny que continuaria de blaugrana–. La línia defensiva, en concret a la posició de central, patirà canvis atès que ara mateix hi ha superpoblació de jugadors. A banda dels esmentats Araujo, Umtiti i Lenglet, també hi ha Piqué –en un curs en què la lesió al genoll que va patir pot afectar el seu rendiment–, Éric Garcia i el polivalent Mingueza. Encara queden dies per al tancament del mercat i tot i que la prioritat de la cúpula esportiva són les sortides –a banda de les dures negociacions per la rebaixa o el diferiment salarial amb els pesos pesants de l’equip–, Mundo Deportivo ha apuntat l’interès del Barça per aconseguir cedit el central argentí de l’Atalanta Cuti Romero. 

Arnau Comas pica a la porta

Mentrestant, sense fer gaire soroll però treballant de valent, el central català del filial Arnau Comas s’està guanyant la confiança de Koeman durant aquesta pretemporada. Des del club recorden que ara mateix hi ha molts centrals al primer equip, però destaquen que estan “molt contents” amb la progressió de Comas (21 anys) i que el tècnic holandès està “molt satisfet” amb els seu rendiment i “professionalitat”. El defensor de Cassà de la Selva –que va renovar el 2019 fins al 2022 amb opció a dos anys més ampliables–, està cridat a seguir sent el líder de la defensa del Barça B -després de jugar un any cedit a l'Olot a Segona B, el curs passat va ser un fixe al filial-, però està fent mèrits a ulls de l'entrenador neerlandès.

stats