Barça
Esports 08/08/2014

S'acaba la declaració de Luis Suárez, cinc hores després

L'uruguaià ha comparegut davant del TAS a les 8.30 h per donar explicacions sobre la queixalada a Chiellini, i ara espera que li rebaixin la sanció de quatre mesos

Martí Molina
2 min

BarcelonaLuis Suárez ja ha comparegut davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS). El davanter uruguaià, sancionat amb nou partits sense jugar amb la seva selecció i quatre mesos sense participar en cap activitat relacionada amb el futbol, ha declarat durant cinc hores durant aquest organisme per intentar que li rebaixi el càstig.

En concret, ha arribat a la seu de l'organisme pocs minuts després de les vuit del matí (la vista estava prevista per a les 8.30 h) i ha començat a declarar de seguida que el tribunal ha completat els prolegòmens previs. A les 13.45 h, el davanter ha sortit del TAS per traslladar-se cap a l'aeroport i tornar a Barcelona. Ara només queda que el tribunal acabi decidint sobre la sanció, una resolució que podria arribar aquest mateix divendres o, com a màxim, els primers dies de la setmana vinent.

Tres parts implicades

El futbolista es va traslladar ahir, dijous, a Suïssa per reunir-se amb el seu advocat, Alejandro Balbi, que s’hi havia traslladat al matí. També ahir va viatjar Toni Freixa, el directiu responsable de l’àrea jurídica del Barça, l’encarregat de representar el club en aquest cas. D'altra banda, a Lausana també hi ha viatjat un representant de la FIFA per defensar el càstig.

"Preveiem una declaració llarga. Hi ha moltes qüestions a plantejar per part de Luis Suárez, del Barça i de la FIFA. Serà una jornada extensa", havia explicat Balbi abans d'entrar a la seu del Tribunal. Finalment, la compareixença ha durat cinc hores. L'advocat s'ha mostrat optimista amb una possible rebaixa de la sanció: "Esperem que sí. Nosaltres ens basem amb fets reals i creiem que és una sanció absolutament exagerada. Crec que tothom ho pensa".

El club argumenta que la sanció és desproporcionada, que l'escrit de la FIFA no té fonaments jurídics i que vulnera principis generals, entre els quals hi ha el dret al treball. Per exemple, que un mateix fet se sanciona més d'una vegada i que es vulnera la presumpció d'innocència del davanter. Per tot això, el Barça és optimista i confia que se li rebaixi el càstig.

El cas l'avaluaran tres àrbitres del TAS, que prendran una decisió inapel·lable a nivell esportiu (el club on demana la suspensió cautelar sinó que s'ha escollit un procediment d'urgència). El Barça espera tenir una resposta aquest mateix divendres o a principis de la setmana vinent.

stats