Futbol Català
Esports 08/02/2011

El Lleida, en perill de descens i desaparició com a SAE per la seva delicada situació econòmica

L'entitat podria veure's obligada a baixar a Tercera i refundar-se com a club social

Redacció
1 min
L'alcalde Ros al costat de la presidenta del Lleida, Anabel Junyent

LleidaLa situació econòmica del Lleida és extremament delicada malgrat haver ingressat fa poques setmanes més de dos milions d'euros. El club, aferrat a la llei concursal i enmig d'un concurs de creditors, podria desaparèixer del tot com a SAE (Societat Anònima Esportiva) i haver-se de refundar amb un altre nom que no sigui el d'"Unió Esportiva", acompanyant el canvi de SAE a club social amb un descens a Tercera per impagaments.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va manifestar que les possibles sortides a la delicada situació financera de la UE Lleida són escasses. De fet, ha assenyalat Ros, es redueixen a dues: o bé s'aconsegueix redactar un pla de viabilitat que funcioni i que permeti arribar a un acord entre els creditors o bé el club hauria de dissoldre's per donar lloc "a un altre que el substitueixi partint de zero i en una altra divisió. Aquest és un procés que s'ha fet en molts clubs de moltes ciutats d'Espanya". Ros ha volgut deixar clar que ell aposta per la continuïtat del club a la ciutat.

L'alcalde lleidatà també ha confirmat que el seu ajuntament destinarà aquest any una subvenció de 200.000 euros al Lleida, un terç menys que en anys anteriors a causa de la crisi. Paradoxalment, un possible ascens a Segona A podria posar remei econòmic (pels futurs ingressos atípics i drets de televisió) a la situació de la SAE, evitant la seva desaparició i el canvi de nom i descens de la primera plantilla del conjunt blau.

stats