Bàsquet - NBA

LeBron James trenca un rècord d'una altra època

El jugador dels Lakers reescriu la història i es converteix en el màxim anotador de tots els temps

2 min
LeBron James, abans del partit contra els Oklahoma City Thunder

BarcelonaMichael Jordan deixa poc marge per als dubtes, però LeBron James s'ha guanyat el dret d'incloure el seu nom en el debat sobre qui és el millor jugador de bàsquet de la història. L'estrella dels Lakers ha superat el rècord de Kareem Abdul-Jabbar i s'ha convertit en el màxim anotador de tots els temps. El jugador de 38 anys, que acumula quatre anells de campió amb tres equips, ha aconseguit el registre en una nit memorable contra els Oklahoma City Thunder. Com en els bons guions de Hollywood, tot ha sortit com s'esperava i l'aler ha aconseguit la fita al final del tercer quart.

La NBA ha aturat el partit durant 10 minuts per celebrar la gesta. L'anterior registre de Kareem Abdul-Jabbar, que es va retirar amb 38.387 punts, datava del 1984. La llegenda dels Lakers, que té 75 anys, ha entregat a LeBron James la pilota del partit en una imatge carregada de simbolisme. "Pensàvem que aquest rècord mai se superaria", ha reconegut Adam Silver, el comissionat de la NBA. LeBron James, que ha arribat als 38.390 punts, no ha pogut contenir les llàgrimes: "Ni en els meus somnis hauria pogut ser millor". Magic Johnson no s'ha perdut el moment.

Com és habitual aquesta temporada, els Lakers han acabat perdent (130-133). James, que havia de sumar 36 punts per superar el rècord, n'ha acabat anotant 38. "Pensar en la figura de LeBron James és pensar en un monstre d'unes dimensions gegantines. És un jugador irrepetible, amb una longevitat que no sé si tornarem a veure a la NBA. Un devorador de rècords el límit dels quals no sabem on és. Avui sabem que superar la marca de Kareem, una heroïcitat, no era impossible, perquè el declivi de LeBron encara no ha arribat. El llegat dels campionats n'és un i és innegociable. Els seus últims anys i fracassos l'allunyen dels més grans en la batalla dels anells. Però el llegat estadístic, el de l'eternitat dels números, és seu per sempre. Dubto molt que tornem a veure una figura capaç de ser tan gran durant tant de temps seguit", opina David Sardinero, director de la revista Gigantes del Basket.

Kareem Abdul-Jabbar i LeBron James

"Una gesta extraordinària"

"La gesta de LeBron James és fantàstica, magnífica, extraordinària als ulls de la nostra generació, que hem pogut veure tots els punts que ha anotat fins a superar un mite inabastable com Kareem Abdul-Jabbar. Les xarxes socials han qüestionat tots els moviments que ha fet. Ha comptat amb detractors i fans absoluts. Hem de retre honors al que hem vist, perquè serà molt difícil de tornar a veure. S'ha guanyat el respecte de tothom sent competitiu i decisiu durant vint anys", assegura José Ajero, especialista de Movistar+.

LeBron James

"Fora de les pistes és un tòtem per als afroamericans", afegeix Ajero. A diferència de Michael Jordan, que públicament mai es va mullar per cap tema social, LeBron James s'ha convertit en la gran icona d'una generació que ha sabut alçar la veu per denunciar injustícies com el racisme.

stats