Esports 05/02/2018

L'Atlètic Balears fitxa Javier Mandiola per sortir del pou

Manix Mandiola és un dels entrenadors del futbol espanyol amb més experiència a Segona A i Segona B. Es tracta d'un perfil molt diferent del que ha tingut aquesta temporada l'Atlètic Balears

Juanmi Mas
2 min
L'Atlètic Balears ha fitxat Javier Mandiola

PalmaJavier Mandiola Alberdi és el tercer entrenador de l'Atlètic Balears aquesta temporada després dels acomiadaments d'Armando de la Morena a la primera volta i d'Horacio Melgarejo ahir.

Just abans de la destitució de Melgarejo, el director esportiu Patric Messow va conversar telefònicament amb el propietari del club, Ingo Volckmann, que es troba a Estats Units per motius professionals, i es va prendre la decisió de fer un altre canvi al banquet 'balearico'.

Feia uns dies que l'entrenador basc negociava amb l'entitat blanc-i-blava. A la fi han arribat a un acord definitiu per reconduir un equip que de mica en mica s'ha enfonsat a la classificació del grup tercer de Segona B.

La trajectòria de Mandiola

Va néixer al País Basc fa 58 anys i va ser jugador del Burgos durant la temporada 1982-1983, abans de la seva desaparició. Té, fins i tot, una penya, i la seva trajectòria és molt extensa. Un dels seus grans èxits va ser l'ascens a Segona amb l'Eibar. És un personatge especial, que sempre treu titulars. Espontani i directe, sempre diu el que pensa.

Mandiola, més conegut com Manix Mandiola, és un dels entrenadors del futbol espanyol amb àmplia experiència a Segona A i Segona B. Per tant, és un perfil molt diferent del que ha tingut aquesta temporada l'Atlètic Balears.

Manix va començar la seva marxa com a entrenador al filial de l'Eibar, el qual va ascendir a Segona B l'any 2000. Després va passar al Beasain, en la temporada 2003-2004, i durant les campanyes 2004-2005 i 2005-2006 va ser l'entrenador del Real Unió a segona A. A la temporada 2006-2007, va tornar a l'Eibar, aconseguint l'ascens a Segona A, i en la 2008-2009, va viure una curta aventura amb l'Esportiu Alabès, abans de tornar a Ipurua per tercera vegada. En 2013 signà pel Tudelano fins el 2016, abans de tornar a Burgos, a la seva darrera experiència com a entrenador. Manix va ser destituït el 25 d'abril del 2017 i des d'aleshores estava sense equip.

stats