RCD Espanyol
Esports 15/01/2023

L’Espanyol es posa guapo per espantar els fantasmes al Coliseum

Joselu i Puado han firmat dos gols preciosos per tombar el Getafe

3 min
Puado ha marcat el gol de la victòria de l'Espanyol a Getafe
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Getafe: Soria; Damián (Gastón, 46’), Alderete (Iglesias, 46’), Duarte, Djené, Portu; Aleñá (Munir, 46’, Latasa, 67’), Milla, Algobia (Villar, 64’); Mayoral i Ünal. Entrenador: Quique Sánchez Flores
  • Espanyol: Álvaro Fernández; Aleix Vidal, Montes, Cabrera, Óscar GilÓscar Gil; Calero, Calero, Vinicius Souza, Darder; Braithwaite, Puado (Expósito, 78’) i Joselu. Entrenador: Diego Martínez
  • Gols: 0-1 Joselu (6’), 1-1 Ünal (8’), 1-2 Puado (62’)
  • Àrbitre: Figueroa Vázquez (Comitè Andalús)
  • Targetes grogues: Duarte (16’), Calero (29’), Cabrera (34’), César Montes (51’), Gastón (89’)
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: Coliseum Alfonso Pérez

Qui pensava que l’Espanyol era mort s’equivocava de valent. Els blanc-i-blaus s’han posat guapos i han firmat dos gols preciosos per tornar a assaborir una victòria a la Lliga tres mesos després. Un triomf vital, no només per sortir del descens, sinó per creure en les possibilitats d’una plantilla que mereix més punts dels que té. La tercera victòria en aquesta competició ha arribat en un dels camps més inesperats, el Coliseum Alfonso Pérez (1-2), on els de Diego Martínez han completat un dels millors partits d’aquesta temporada. 

L’Espanyol ha sortit a la gespa amb el ganivet entre les dents, disposat a fer pagar al Getafe amb la seva pròpia moneda. Així ha aconseguit obrir la llauna. Braithwaite, en una bona pressió, li ha pispat la cartera a Milla, el cervell del Granada de Diego Martínez, i Joselu, que sempre té la porteria al cap, no s’ho ha pensat dues vegades i s’ha inventat un sensacional xut de primeres des de 47 metres i mig que ha sorprès David Soria. L’enèsima genialitat d’un davanter que ha aconseguit fer oblidar RDT en temps rècord. 10 dels 21 gols que ha marcat en aquesta Lliga l’Espanyol porten la firma del gallec, disposat a superar les 17 dianes que va marcar RDT com a espanyolista la temporada passada.

L’alegria, però, ha tornat a ser fugaç per al conjunt blanc-i-blau, que només un minut després ha encaixat l’empat. Ünal, també amb un golàs, ha fet l’1-1 després de dibuixar un xut creuat des del vèrtex de l’àrea que ha acabat a l’escaire. Álvaro Fernández no hi ha pogut fer res. L’Espanyol, amb tot, no s’ha arrugat. A diferència de la resta de partits d’aquesta temporada, ha intentat ser incisiu també amb la pilota. Ha sigut més ambiciós i vertical en atac del que és habitual, plantejament que li ha permès generar un bon grapat d’arribades a l’àrea rival. La majoria, propiciades per un Joselu que s’ha fet un fart de provocar faltes. En una d’elles abans del descans, de fet, l’Espanyol ha reclamat la segona groga de Domingos Duarte, a qui l’àrbitre ha perdonat l’expulsió. El punta no només aporta gol, sinó també un impagable treball de brega per guanyar duels i ajudar l’equip a progressar amb segones jugades o faltes. 

Durant bona part del primer temps, l’Espanyol ha intentat imposar la seva qualitat tècnica per progressar metres. Els blanc-i-blaus han completat un dels millors partits a domicili d’aquesta temporada. Malgrat tot, a mitjans de la primera part el Getafe ha aconseguit recuperar la possessió i generar diverses ocasions en forma de centrades laterals de Milla que Ünal i Alderete han rematat desviats. 

César Montes, sòlid en defensa

El rei dels empats d’aquesta Lliga (en suma vuit, més que cap altre equip) és conscient que necessita afegir algun altre triomf al seu caseller per allunyar els fantasmes del descens. Amb aquest incentiu, els blanc-i-blaus han recuperat la iniciativa al segon temps i han tornat a portar el partit al seu terreny. L’Espanyol ha aconseguit recuperar l’avantatge gràcies al dolç moment de forma d’un Puado de qui Diego Martínez ja havia advertit que "està en gràcia". El punta, que venia de marcar contra el Girona i contra el Celta, en aquest cas a la Copa, s’ha tret de la màniga una magnífica jugada individual en què ha regatejat dos rivals abans de definir amb precisió amb l’esquerra. 

Amb mitja hora al davant, encara faltava el més difícil: no malgastar un altre marcador a favor, un pecat que els blanc-i-blaus han comès massa vegades aquesta temporada. César Montes ha començat a justificar la inversió feta per ell. El mexicà s’ha fet fort darrere, imposant-se per dalt en la majoria de duels aeris i demostrant que és un líder que donarà punts en la mesura que no els restarà. Mentre el Coliseum Alfonso Pérez demanava a crits el cessament de Quique Sánchez Flores, l’Espanyol ha sabut resistir, neutralitzant l’empenta final del Getafe i assegurant una victòria que feia massa temps que se li resistia. Tres punts per respirar i escalar posicions a l’espera d’uns reforços hivernals que encara han d’arribar.

stats