Kitesurf
Esports 25/11/2012

La 'kitesurfista' Gisela Pulido no pot revalidar el títol mundial i perd per primer cop en vuit anys

La 'rider' de Premià de Mar, de 18 anys, s'havia proclamat campiona consecutivament des dels 10 anys però aquest diumenge ha perdut el lideratge en l'última prova del circuit a Nova Caledònia

Natalia Arroyo
2 min
El podi de l'última prova de la PKRA a Nova Caledònia: primera, Karolina Winkowska; segona, Bruna Kajiya i tercera, Gisela Pulido

BarcelonaGisela Pulido, vuit vegades campiona del món de 'kitesurf', ha patit la seva primera gran derrota aquest diumenge. La 'rider' de Premià de Mar, de 18 anys, no ha pogut revalidar el títol mundial després de guanyar-lo de manera consecutiva des dels 10 anys. En l'última prova del circuit PKRA, disputada a Nova Caledònia, la catalana establerta a Tarifa, ha quedat en tercera posició, per darrere de la brasilera Bruna Kajiya i la polonesa Karolina Winkowska, que s'ha endut el títol per primer cop en la seva carrera.

Ha sigut la temporada més igualada del circuit PKRA. Pulido, dominadora de la disciplina en els últims anys, arribava a l'última prova com a líder del mundial, amb 4675, només 20 per sobre de Kajiya i 115 de diferència sobre Winkowska. Després d'un matí amb poc vent, les condicions meteorològiques han millorat i s'ha pogut celebrar la ronda final. En la semifinal, Pulido ha sigut derrotada per Kajiya, que l'ha superada amb trucs de més potència. La puntuació final del decisiu duel ha sigut de 21,4 a 12,8.

Sense opcions per competir a la final, el títol se l'han disputat entre Bruna i Karolina. La brasilera ha tornat a demostrar la seva fortalesa, amb un dels trucs més espectaculars del circuit (un S3 puntuat amb 7,03) però s'ha quedat sense repertori massa aviat. Això ho ha aprofitat la polonesa, per completar una millor ronda i endur-se la final (28,56 a 21,52). La classificació final s'ha decidit per molts pocs punts: Winkowska 5560, Kajiya 5540 i Pulido 5465.

Temporada irregular

Aquesta ha sigut una temporada irregular per a la Gisela Pulido. La 'rider' de Premià ha guanyat tres proves, al 'Mondial Du Vent' de França, a Veneçuela i Alemanya. Ha aconseguit un segon lloc a Holanda i una tercera plaça a la Xina en la penúltima prova. Ha quedat fora del podi al Marroc i a Fuerteventura, perdent punts que han acabat sent decisius per al títol mundial. Winkowska, que havia alternat segons i terceres posicions fins ara, ha encadenat tres triomfs consecutius que li han permès sumar 3.000 punts en el tram final de competició i remuntar la diferència amb les seves rivals. Kajiya, guanyadora de dues de les tres proves inicials, s'ha desinflat al final i ha quedat segona en els últims cinc campionats.

"Trista i decepcionada"

"Aquest any no ha pogut ser. Estic trista i decepcionada per haver quedat tercera en l'última etapa de la temporada i, en general, al campionat del món. He lluitat fins l'últim moment i he donat el millor de mi, però de vegades això no funciona. Avui he tingut un mal dia i són coses que passen. Aquest any ha sigut molt dur, el nivell de les noies és altíssim i només puc felicitar a la Karolina i a la Bruna per aquesta gran temporada", ha escrit l'esportista a la seva pàgina de Facebook.

stats