Futbol - Kings League
Esports 27/02/2023

"Que corri un altre!": el retorn de Ronaldinho al futbol de la mà de Gerard Piqué

Xavier Trias acudeix a veure un partit de la competició presidida per l'exblaugrana i el brasiler juga amb l'equip d'Ibai Llanos

3 min
Ronaldinho, a l'inici del partit de la Kings League

Barcelona"Avui és un dia per estar una miqueta nerviosos", deia el famós streamer Ibai Llanos abans del partit entre l'equip que ell presideix, Porcinos FC, i PIO FC. Es tracta d'un enfrontament de la Kings League, la competició de futbol 7 que es disputa a la Zona Franca i que presideix l'exblaugrana Gerard Piqué. Bona part del seu èxit es basa en la distribució dels continguts en xarxes socials: els partits es poden seguir en obert a la seva plataforma de Twitch. La jornada d'aquest diumenge ha comptat amb visites il·lustres: l'alcaldable de Barcelona per Junts, Xavier Trias, que ha vist un partit acompanyat de Piqué i part de l'equip de la seva candidatura, així com el plat fort del dia: tornar a veure Ronaldinho jugar un partit a la capital catalana.

L'exfutbolista brasiler ha jugat defensant els colors de l'equip de Llanos, ja que un dels atractius de la competició és el que s'anomena el jugador número 12, que acostuma a ser una cara coneguda del món del futbol. Ronaldinho, però, és la figura més emblemàtica que ha passat fins ara per la Kings League, una lliga on, per exemple, el Kun Agüero –que presideix un equip– o Javier Saviola també han jugat. "Això és únic i històric, em fa molta il·lusió", ha dit Piqué, abans de veure el brasiler en acció. "A banda del Leo [Messi], és el jugador que més màgia he vist fer damunt d'un terreny de joc. Jo era un adolescent quan ell jugava al Barça. Tinc l'espina clavada que jo vaig arribar al club just quan ell en va marxar. Vaig jugar contra ell quan estava al Saragossa. Li vaig demanar la samarreta i la tinc", ha afegit l'exfutbolista.

Ronaldinho en acció a la Kings League
Ronaldinho en acció a la Kings League
Expectativa, amb Gerard Piqué al mig, durant l'estrena de Ronaldinho

Piqué també ha explicat que el fitxatge de Ronaldinho s'ha cuinat al llarg d'unes quatre setmanes. "Primer vaig parlar amb el seu germà i, després, ja s'hi va involucrar el Ronnie. El futbol 7 al Brasil es juga molt i a ell li encanta", ha explicat Piqué. "Ronaldinho està en un punt de la seva vida que només fa les coses que li venen de gust fer. Si avui és aquí és perquè vol. No hi ha hagut acord econòmic", ha comentat, també, Llanos. De fet, Piqué, que presideix la competició, ha anunciat que la llegenda brasilera serà el primer propietari de la Kings League al Brasil.

A banda de l'estrena de Ronaldinho, un dels protagonistes de la jornada ha sigut l'esmentat Xavier Trias, que hi ha acudit a la tarda. L'exfutbolista brasiler, no cal dir-ho, ha arribat a ritme de samba. A l'equip rival hi havia l'ex de l'Espanyol Albert Lopo. La Kings League, on hi ha molts jugadors que van jugar a l'entitat blanc-i-blava durant la seva carrera, els ha tornat a enfrontar. Sumant tots els canals de Twitch i plataformes, per moments, han superat els dos milions d'espectadors.

Els espectadors s'han quedat, però, sense poder veure un gol de Ronaldinho, que ha tingut un parell d'ocasions, perquè el partit ha acabat 0-0. De fet, durant el partit, hi ha hagut una disputa mà a mà entre dos jugadors de cada equip, que consisteix a arrencar des del teu propi camp i xutar, des del cercle central, a la porteria rival, defensada únicament per un sol jugador. La llegenda brasilera ha rebutjat ser l'escollit del seu equip per participar en aquest 1vs1. "Que corri un altre", ha dit en saber com funcionava.

Finalment i, com que a la Kings League no hi poden haver empats, l'enfrontament s'ha resolt amb penals de format convencional (3-1), tot i que Ronaldinho no n'ha arribat a xutar cap. Al final, hi ha hagut més expectativa que espectacle.

stats