CORRUPCIÓ
Esports 04/12/2014

ICV insta el Parlament a rebutjar que el museu del Barça mantingui el nom de Núñez

Jaume Bosch lamenta que "la vinculació del Museu del club al nom d’una persona condemnada per diversos delictes perjudica la imatge de Catalunya, de Barcelona, del F.C. Barcelona i de l’esport"

Ara
2 min

BarcelonaEl ple del Parlament dels dies 16 al 19 de desembre podria debatre la conveniència que el museu del Barça mantingui el nom del seu expresident Josep Lluís Núñez, a la presó per una condemna per suborn i falsedat documental. El diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch ha registrat una esmena en una moció del PSC que arribarà a al cambra en el proper ple. Si els socialistes l'accepten, es podrà debatre llavors, però si no ho vol acabarà igualment votant-se a través d'una proposta de resolució que defensaran els ecosocialistes a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament. "La vinculació del Museu del club al nom d’una persona condemnada per diversos delictes perjudica la imatge de Catalunya, de Barcelona, del F.C. Barcelona i de l’esport", defensa Jaume Bosch.

En aquest, el diputat d'ICV-EUiA demana que el Parlament insti al Govern a què traslladi a la Junta del Barça la conveniència que, d’acord amb les fórmules que prevegin els estatuts de l’entitat, se sotmeti a la consideració dels socis i sòcies del club la necessitat d’eliminar o substituir el nom de Josep Lluís Nuñez de la denominació oficial del Museu del F.C. Barcelona.

Així, la proposta de resolució recorda que "el Museu del F.C. Barcelona és un dels museus més visitats de la ciutat de Barcelona i de Catalunya" i, segons opina Bosch, "no sembla massa positiu que una instal·lació amb tanta projecció porti el nom d’una persona condemnada per diversos delictes". "La figura del senyor Josep Lluís Nuñez com a president del Barça entre els anys 1978 i 2000 forma indiscutiblement part de la història de la entitat, però la seva trajectòria personal ha quedat tacada pels delicte comesos, fet que faria recomanable que el F.C. Barcelona, que és a qui pertoca adoptar una decisió al respecte, sotmetés a la consideració dels seus socis, amb la fórmula que els seus estatuts prevegin, la conveniència de retirar el seu nom de la denominació oficial del Museu del F.C. Barcelona", insisteix el document.

stats