Barça
Esports 30/11/2014

Johan Cruyff: "Els catalans no eren un poble valent i per això vaig comprar uns quants jugadors bascos"

L'exentrenador del Barça ha estat entrevistat aquest diumenge per Risto Mejide al programa 'Viajando con Chester' (Cuatro)

à.g.
2 min
Johan Cruyff i Risto Mejide / @viajandochester

BarcelonaJohan Cruyff, exentrenador del Barça, ha estat entrevistat aquest diumenge per Risto Mejide al programa 'Viajando con Chester' (Cuatro). "El meu pare va morir quan jo tenia 12 anys, però em va ensenyar moltes coses", ha dit. "El cuidador del camp va ser el meu segon pare i el camp de l'Ajax es va convertir en la meva segona casa", ha explicat.

"Abans la vida era més fàcil i teníem menys temptacions", ha reconegut. "No tinc telèfon mòbil i no el necessito, no n'he tingut mai", ha confessat. "Tinc fama de garrepa, però mai he demanat diners per a mi. Si ets el millor del món no et falta de res", ha reconegut.

"Vaig tenir l'oportunitat de fitxar pel Reial Madrid, però vaig decidir anar al Barça perquè pensava que podia tenir millor rendiment", ha dit Johan Cruyff. "El 'dream team' el vam formar entre nosaltres, va ser com crear un puzle. Els catalans no eren un poble valent i per això vaig comprar uns quants jugadors bascos", ha assegurat durant l'entrevista. L'ex tècnic holandès ha recordat la seva filosofia. "La clau és tenir la pilota perquè, si jo la tinc, no la tens tu", ha recordat.

"El futbol es juga amb el cap i no amb els peus; per això Pep Guardiola era tan bo. Quan jo era l'entrenador, vaig haver d'ajudar-lo a negociar el seu contracte. El jugador número 1 no pot guanyar menys diners que el número 10 i jo acostumo a saber quins són els millors jugadors", ha dit.

"No he tornat a parlar amb Josep Lluís Núñez des del dia en què vaig marxar, i no hi parlaré mai més", ha reconegut, encara dolgut perquè el Barça va maltractar el seu fill Jordi.

Johan Cruyff ha parlat de la seva etapa com a seleccionador de Catalunya. "No vaig cobrar res", ha opinat el tècnic, que s'ha mostrat a favor del dret a decidir. "Si vull, sé parlar català, però mai ho faig en públic perquè no ho domino i no vull que es malinterpretin les meves paraules. A més, guanyo temps per pensar les meves respostes", ha dit.

"Una reconciliació m'agradaria"

"Sandro Rosell ha estat tres anys fent campanya i els tres anys ha parlat malament de mi", ha dit. "Em vaig reunir amb ell i quatre persones més per veure si volia rectificar algunes coses que embrutaven la meva imatge", ha afegit. "Una reconciliació m'agradaria, però aquestes coses han de venir de les dues parts", ha conclòs.

Respecte a la publicitat de Qatar Airways, Johan Cruyff ha dit el següent: "Nosaltres estàvem molt a favor d'Unicef i en contra de les grans marques".

stats