Esports 07/03/2019

Tot a punt per a la IV Camelbak Camí de Cavalls i el seu efecte desestacionalitzador

Un total de 322 esportistes participen en una prova de tres etapes

Iván Martín
1 min
Els corredors hauran de fer front a l'exigència de la cursa vorejant el litoral menorquí.

Es MercadalDemà comença la cinquena edició de la Camelbak Camí de Cavalls 360, una prova que combina la pràctica 'runner' amb la bicicleta de muntanya. Consta de tres etapes i el seu principal atractiu és el camí de Cavalls, l'escenari idoni per combinar l'esport amb l'atractiu visual de l'illa fora dels mesos de màxima densitat turística. Els responsables de la Camelbak, del Consell Insular de Menorca i de l'Ajuntament del Mercadal han presentat els detalls d'una edició en la qual participaran 322 esportistes.

Així, el director de la carrera, Joan Febrer, de l'empresa Epic 360, s'ha mostrat il·lusionat i satisfet per "exhaurir les inscripcions i aconseguir arribar al nostre sostre de dorsals en molt poc temps". En referència a la prova, Febrer assegura que "més que el nombre de participants, la prioritat és transmetre una experiència única i de qualitat, i que la projecció de l'Epic convidi moltes persones a conèixer la potencialitat del camí de Cavalls".

Per la seva banda, el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, destaca que "hi ha una altra Menorca, més enllà del sol i la platja, una illa que fa falta conèixer i amb la qual el turista esportiu queda impressionat". Olives també ha emfasitzat el caràcter "desestacionalitzador" de la cursa. L'impacte econòmic de l'Epic es deixarà notar de manera especial al Mercadal. En aquest sentit, el batle del municipi, Francesc Ametller, recorda que "centenars de visitants compren productes i reserven a restaurants, deixant una quantitat de diners que ajuda l'economia local a créixer". La primera etapa començarà demà a les 8.30 h al castell de Sant Nicolau de Ciutadella.

stats