Futbol
Esports 25/06/2021

Itàlia enceta el camí més espinós cap al títol

Si supera Àustria en l'inici dels vuitens, se les haurà de veure amb rivals com Bèlgica o Portugal

2 min
Els jugadors d'Itàlia celebrant el gol de Pessina

La selecció d'Itàlia ha mostrat unes prestacions de primer nivell en els tres partits de la fase de grups de l'Eurocopa. Després de superar Turquia (0-3), Suïssa (3-0) i Gal·les (1-0) en tres enfrontaments disputats a l'Estadi Olímpic de Roma, l'equip entrenat per Roberto Mancini enceta aquest dissabte (21 h, Telecino) els vuitens de final davant d'Àustria. Ho farà ja lluny de casa: a Wembley. És el primer rival del camí més espinós per plantar-se a la final i confirmar les bones sensacions d'una selecció italiana que va ser una de les grans absents del Mundial de Rússia del 2018.

Si Itàlia aconsegueix superar Àustria, selecció comandada pel flamant fitxatge del Reial Madrid David Alaba, s'haurà de veure les cares amb el vencedor del Portugal-Bèlgica de diumenge, en una banda del quadre on també hi ha França, vigent campiona del món. Sense partir d'inici en el grup dels teòrics favorits, el combinat italià s'ha penjat meritòriament aquesta etiqueta tant pel joc mostrat com per unes xifres d'escàndol que avalen la seva trajectòria. La selecció de Mancini acumula onze victòries seguides, amb 32 gols a favor i cap en contra, a més de 30 enfrontaments consecutius sense conèixer la derrota (des del 2018, contra Portugal, en la Lliga de les Nacions de la UEFA).

L'entrenador italià, que com a jugador de la Sampdoria va tastar a l'antic Wembley l'amarg sabor de la derrota en la primera Copa d'Europa que guanyaria el Barça, ha treballat mentalment el seu equip perquè no caigui en un excés de confiança perquè són favorits. Itàlia, a diferència de temps passats, està practicant un futbol ofensiu i alegre i parteix amb un clar avantatge a les travesses, però Àustria ve de segellar contra Ucraïna el seu millor partit de la fase de grups.

"Ara comença un altre torneig. Mentre els jugadors segueixin jugant com ho han fet fins ara, estaré content. Això és tot el que demano", sintetitza Mancini. El tècnic nascut a Jesi té el dubte de Chiellini al centre de la defensa i la baixa de Florenzi al lateral dret, mentre que al mig del camp té un feliç problema: escollir entre Locatelli, migcampista del Sassuolo i autor de dos gols contra Suïssa, i Marco Verratti, que va demostrar contra Gal·les que ja està recuperat després d'un mes de baixa per una lesió al genoll. Per la seva banda, el seleccionador d'Àustria Franco Foda només té la baixa ja coneguda de Valentino Lazaro.

Gal·les s'encomana a Bale

Gal·les i Dinamarca obriran foc als vuitens de final a l'estadi Johan Cruyff Arena d'Amsterdam (18 h, Cuatro). Després de superar un grup amb rivals complicats com Itàlia, Suïssa i la decebedora Turquia, la selecció gal·lesa s’encomana a Gareth Bale per repetir la gesta del 2016, quan va ser semifinalista de l’Eurocopa. Dinamarca, que ha mostrat més futbol que bons resultats fins ara, segueix trobant a faltar un golejador de referència però confia en el seu bon joc col·lectiu.

Quadre de l'Eurocopa.
stats