Esports 19/12/2018

Iker Pou, l''Spiderman' d'Artaburu

El petit dels germans escaladors amb residència a Mallorca ha completat una de les roques més dures de Tarragona

Juanmi Mas
2 min
Iker Pou, en un moment de l'escalada

PalmaEls germans Pou no saben què és estar aturats i Iker (el més petit, de 41 anys) acaba d'aconseguir recentment la primera ascensió a la ruta Artaburu, a les roques tarragonines de Margalef (Catalunya). Els dos germans tenen establerta la seva residència a Mallorca des de fa una dècada i ocupen una posició de privilegi en el món de l'escalada. Feia sis anys que els germans Pou visitaven Margalef, a Tarragona, però ha estat ara quan Iker ha assolit una fita que no està a l'abast de gairebé ningú en el món de escalada.

Iker Pou, 'l'Spiderman' d'Artaburu

Iker Pou destaca que es tracta de la via d'escalada esportiva "més difícil que he fet mai i la que més m'ha costat". Han estat sis anys, i encara que és veritat que la dedicació no ha estat plena, perquè hi ha hagut moltes expedicions, viatges i treball, se m'ha fet molt dur mantenir la motivació durant tant de temps". Precisament per això, Eneko, l'altra gran escalador, es mostra orgullós del seu germà per haver completat una via extrema d'escalada esportiva com Artaburu i compara el seu mèrit amb una prova d'atletisme. "A 41 anys és com si el meu germà hagués aconseguit el rècord dels 100 metres".

Els germans Pou

Per a aquest pròxim 2019, que esperen que sigui tan bo com l'anterior, de moment marxaran al gener a la Patagònia, a l'Argentina, mentre preparen el que serà el plat fort, que serà l'apartat 'Terra' dins del seu projecte '

stats