Jocs Olímpics

Una història d'espies com a les pel·lícules: les cinc anelles olímpiques

À.G.
2 min
Yury Maisevich i Artur Shimak

Els últims dies dels Jocs Olímpics estan marcats per les altes temperatures, que han obligat a avançar l'horari de la marató femenina i a alterar la programació de la final de futbol femení.

Jesús Ángel García Bragado.

Jesús Ángel García Bragado fa història amb la seva vuitena participació olímpica

L'espanyol Jesús Ángel García Bragado, que amb 51 anys ha participat en els seus vuitens Jocs Olímpics –rècord mundial en atletisme–, ha afirmat, després de classificar-se en el lloc 35è dels 50 km marxa: "Cal entendre per què és el moment de la retirada. M'hauria agradat fer-ho molt millor, però cal acceptar l'edat i ara comença una nova vida", ha comentat l'atleta, que es va estrenar a Barcelona 92.

Kristsina Tsimanóvskaia.

El COI expulsa dos entrenadors bielorussos que van intentar repatriar Tsimanóvskaia

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha decidit avui expulsar dels Jocs de Tòquio dos entrenadors de l'equip de Bielorússia pel seu paper en l'intent de repatriació forçada de la velocista Kristsina Tsimanóvskaia. El COI ha decidit sancionar d'aquesta manera els tècnics Artur Ximak i Iuri Maisevitx, després de crear una comissió disciplinària per "aclarir les circumstàncies al voltant de l'incident", segons ha anunciat aquest divendres en un comunicat. "Pel benestar dels atletes del Comitè Olímpic Nacional de Bielorússia que són encara a Tòquio i com a mesura provisional, el COI ha cancel·lat i retirat les acreditacions dels dos entrenadors", ha comunicat l'organisme internacional.

Thomas Bach.

Thomas Bach: "La nostra missió no és canviar sistemes polítics"

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, ha reafirmat avui que la missió d'aquest organisme "no és canviar sistemes polítics" com el règim d'Alexandr Lukaixenko a Bielorússia. Bach s'ha pronunciat així quan li han preguntat si el COI té previst prendre més mesures contra Minsk pel cas de la velocista bielorussa Kristsina Tsimanóvskaia, en una roda de premsa celebrada avui a Tòquio en què ha fet balanç dels Jocs que acull la capital nipona fins a aquest diumenge.

María Pérez.

Espanya, la reina de les medalles de xocolata

La granadina María Pérez, campiona d'Europa de 20 km marxa, ha allargat aquest divendres el malefici de la marxa espanyola en els Jocs Olímpics de Tòquio a l'acabar quarta als 20 km, el mateix lloc que Álvaro Martín a la prova masculina i que Marc Tur en els 50 km. La quarta posició és coneguda com la medalla de xocolata.

A'ja Wilson.

A'ja Wilson, jugadora dels Estats Units, a punt de quedar-se adormida durant un partit

A'ja Wilson, jugadora de la selecció de bàsquet dels Estats Units, ha estat a punt de quedar-se adormida a la banqueta durant les semifinals contra Sèrbia. El combinat nord-americà, gran favorit a la medalla d'or, ha aconseguit la victòria i disputarà la gran final.

stats