Esports 02/08/2021

Les grans estrelles a l'agència lliure de la NBA

Kawhi Leonard lidera un mercat ple de veterans

Joan Carol
3 min
El Game 6 de la final pot haver estat l'últim partit de Chirs Paul amb els Suns

BarcelonaA l'agència lliure d'aquest estiu hi podria haver navegat un dels peixos més grossos de la NBA actual, Giannis Antetokounmpo. Els Milwaukee Bucks van ser d'allò més ràpids per lligar l'ara ja campió de la NBA. Un contracte a 5 anys per un total de 228 milions de dòlars. Amb el polivalent aler fora de mercat, els caps de cartell d'aquesta agència lliure seran Kawhi Leonard, Chris Paul i Mike Conley. Les franquícies poden negociar a partir de dilluns, tot i que els acords no podran ser oficials fins al 6 d'agost.

El més buscat, Kawhi Leonard

Amb 30 anys, el jugador nascut a Los Angeles té una player option de 36 milions de dòlars per seguir als Clippers. Leonard s'asseguraria així un bon contracte tot i la lesió en l'eliminatòria contra els Jazz. Els Clippers han confirmat que de moment no hi ha data de tornada a les pistes per al campió de la NBA amb els Raptors. En cas d'abandonar la costa de Califòrnia, Leonard revolucionaria les oficines de tots els equips. Kevin Durant ja va aconseguir un espectacular contracte com a agent lliure estant lesionat, i Leonard és una peça que pot convertir qualsevol equip en candidat a l'anell. Tot apunta a que rebutjarà la player option, però no per canviar d'equip, ho farà per a aconseguir un millor contracte amb els mateixos Clippers.

Chris Paul, d’amic de LeBron a finalista de la NBA

El base dels Suns ha trobat als 36 anys un ecosistema genial per al seu joc a Phoneix. Paul va arribar a Arizona com a recanvi de Ricky Rubio, i tot i la gran temporada que va fer el del Masnou, l'ha superat amb escreixos. Paul té una player option de 36,2 milions de dòlars amb l'equip amb el qual ha acariciat l'anell. Després d'haver sigut durant molts anys conegut per ser l'amic de LeBron, aquesta temporada ha acabat cinquè en la votació per l'MVP i ja és llegenda en els Suns. Un dels equips més ben posicionats per incorporar Paul són els New York Knicks, però la voluntat de Paul és seguir a Phoneix. La seva idea és dir no a a la player option per a firmar un nou contracte a tres anys amb els Suns.

La nova estrella, Mike Conley

Aquesta agència lliure va de veterans. Mike Conley, de 33 anys, ha dit durant la temporada que té la intenció de quedar-se a Utah. Tot i la idea de Conley, l'equip de Salt Lake City no li podrà oferir un gran salari, a causa dels suculents contractes que tenen les estrelles de la franquícia, Donovan Mitchell i Rudy Gobert. Després d’haver jugat aquesta temporada el seu primer All-Star, Conley podria buscar un canvi d'aires. Els Knicks són una opció, com els Celtics, que s'han quedat sense playmaker en traspassar Kemba Walker.

Buscant el segon anell, Serge Ibaka

L'internacional espanyol de 31 anys només ha jugat 41 partits aquesta temporada. Amb una player option de 9,6 milions de dòlars, tot apunta que Ibaka renovarà amb els Clippers, però l'aler pivot podria traslladar-se a Brooklyn per jugar amb un altre contender. Els Nets de Durant podrien reunir els que un dia van ser companys a OKC. Durant, Harden i Ibaka van portar l'equip d'Oklahoma, juntament amb Russell Westbrook, fins a la final de la NBA la temporada 2011-2012 contra els Heat de Lebron. 

Les altres grans perles de l'agencia lliure 

DeMar DeRozan (31 anys) ha liderat els Spurs en la taula d'anotació amb 21,6 punts per partit i ha fet recordar la seva millor versió dels Toronto Raptors. Una de les millors opcions per a l’aler poden ser els Mavs, i formar un big-three amb Doncic i Porzingis. 

El jove John Collins, de 23 anys, sembla una peça impossible de retenir per als Hawks. Minnesota podria ser el lloc ideal, on compartiria pista amb el potent pivot Karl-Anthony Towns. Collins ha aconseguit un estable 57% d’encert en el llançament a cistella durant les tres últimes temporades.

Amb l'arribada del seu germà Lamelo a la lliga, el joc de Lonzo Ball (23 anys) ha recordat el del jove que impressionava quan jugava a la lliga universitària. Sortir del focus mediàtic l'ha ajudat a recuperar el seu millor nivell. Els Lakers estaven interessats en Ball, però l'arribada de Westbrook i el desig de Lonzo d'un contracte de 4 anys per 100 milions de dòlars l'allunyarien de tornar a l'equip de Lebron.

Dennis Schroeder ha acabat el seu contracte amb es Lakers. El base alemany no ha participat en els Jocs per l'elevat cost que tindria cobrir una lesió a l'estar sense contracte. Amb 27 anys, Schroeder està buscant un contracte de 4 anys per uns 110 milions de dòlars. El que passi amb ell pot iniciar un efecte dòmino en el mercat dels bases aquest estiu. 

stats